Tabăra Bucşoaia, cea mai mare tabără din ţară destinată turismului şcolar, a fost transferată din proprietatea statului român şi administrarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava în proprietatea oraşului Frasin. Transferul a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern 341/2011, publicată în Monitorul Oficial din data de 6 aprilie.
Deputatul PD-L de Suceava, Dan Gabriel Gospodaru, cel care a făcut demersurile pentru realizarea transferului, a declarat că aceasta era singura soluţie posibilă pentru reintroducerea în circuit a taberei. Asta în condiţiile în care, din anul 2007, acest complex turistic şi sportiv n-a mai îndeplinit condiţiile minimale pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare, iar în ultimii patru ani, ca urmare a lăsării „în paragină”, bunurile s-au degradat în mod continuu.
“La sfârşitul anului 2009, în urma eforturilor pe care, alături de administraţia judeţeană condusă de Gheorghe Flutur, le-am făcut, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat, în vederea începerii lucrărilor de reabilitare a Taberei Bucşoaia, suma de 1.000.000 de lei. În urma unei situaţii incerte în ce priveşte conducerea, la acea dată, a Direcţiei Judeţene pentru Tineret, nu au fost demarate în timp util procedurile prevăzute de lege pentru ca aceşti bani să poată fi cheltuiţi, iar suma a fost restituită ministerului”, a spus Gospodaru.
Pentru reabilitarea taberei este nevoie de peste 20 de miliarde de lei vechi
El a precizat că Primăria şi Consiliul Local Frasin vor accesa bani europeni în vederea reabilitării taberei de la Bucşoaia, arătând că necesarul de fonduri depăşeşte suma de 2 milioane de lei. “Prin poziţionarea sa în <inima>Bucovinei, Complexul de agrement Bucşoaia ar putea avea, odată cu reabilitarea şi redeschiderea porţilor sale, un rol deosebit de important pentru dezvoltarea turismului în zonă, având în vedere cele 420 de locuri de cazare/serie pe care le poate oferi şi amplasarea sa, pe o suprafaţă de 13 hectare, într-un cadrul natural deosebit. De asemenea, redeschiderea Taberei Bucşoaia va avea un impact social şi economic pozitiv, prin crearea a câtorva zeci de locuri de muncă şi stimularea activităţii agenţilor economici din zonă”, a mai spus Gospodaru.
( 8 apr 2011, 15:46:58