Uniunea Social Liberală va modifica noul Cod al Muncii după ce va ajunge la guvernare, modificare care va ţine cont de opinia partenerilor sociali, a anunţat ieri preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Donţu. Acesta s-a arătat nemulţumit de decizia Curţii Constituţionale, care a respins sesizarea făcută de parlamentarii PSD şi PNL privind neconstituţionalitatea Codului Muncii, asumat în Parlament de către Guvern, arătând că noul Cod al Muncii dezechilibrează major raporturile dintre angajaţi şi angajatori, dezavantajându-i pe primii.
„Acest Cod al Muncii loveşte în bugetari, dar loveşte şi în angajaţii de la privat. Loveşte cel mai mult în tinerii care îşi caută un loc de muncă după ce termină studiile. Prin această aşa-zisă <flexibilizare> angajaţii îşi pierd protecţia firească asigurată de Codul Muncii. Noul Cod al Muncii va duce la creşterea şomajului, va aduce cu sine nesiguranţa locurilor de muncă, va permite exploatarea angajaţilor de către angajator. Nu în ultimul rând, Codul Muncii promovat de Guvern slăbeşte mişcarea sindicală, astfel încât oamenilor să le fie frică să protesteze”, a spus Donţu. El a menţionat că angajatorii trebuie sprijiniţi anul acesta prin reducerea CAS şi prin stimularea creşterii economice cu măsuri fiscale concrete.
Preşedintele executiv al PSD Suceava a adus în prim-plan câteva măsuri alternative pe care le propune USL în vederea creării de noi locuri de muncă: deblocarea posturilor pentru tinerii absolvenţi, reducerea graduală a CAS, cu 10%, încă din 2011, scutiri de taxe pentru noii angajaţi, zero contribuţii pentru noi locuri de muncă pentru o perioadă determinată, plata datoriilor statului către firmele private, transformarea vârstei de pensionare din obligaţie în drept, subvenţii pentru agricultură, rambursarea TVA pentru proiectele finanţate din fonduri europene, imediat după cereri şi nu la final, accelerarea absorbţiei de fonduri europene.
“Nimeni nu îşi mai face nici o iluzie privind obiectivitatea Curţii Constituţionale”
Ovidiu Donţu a acuzat Curtea Constituţională a României (CCR) de lipsă de obiectivitate în luarea deciziilor, subliniind că şeful statului a reuşit să politizeze 100% această instituţie. „Nimeni nu îşi mai face nici o iluzie privind obiectivitatea CCR. Din păcate, Traian Băsescu a reuşit să politizeze 100% această instituţie. Cred că cei cinci judecători numiţi de Băsescu dau decizii pur politice. Păstrând proporţiile, dacă politica acestei Curţi va fi preluată mai jos în sistemul de justiţie românesc, vom avea situaţii ridicole, după cum urmează: în cazul accidentelor de maşină instanţele ar putea să reţină vinovăţia doar a membrilor PSD şi PNL, precum şi a persoanelor neafiliate politic şi să aprecieze că membrii PD-L nu greşesc niciodată, ei au doar alt mod de a privi lucrurile, în litigiile privind fondul funciar graniţa terenurilor s-ar putea stabili prin decret al reprezentantului PD-L în comună, iar dovada fostului amplasament, cu doi martori, ambii membri PD-L cu cotizaţia la zi, în litigiile de muncă persoanele neafiliate politic nu are rost să mai formuleze acţiuni în instanţă, la fel şi membrii PNL şi PSD, pentru că toţi sunt necorespunzători în raport cu luminaţii şi competenţii din PD-L, iar în litigiile comerciale penalităţile se aplică numai celor care nu sunt membri PD-L, neafiliaţii şi membrii celorlalte partide vor plăti dublu”, a mai spus Donţu.
(29 mar 2011, 11:48:42
Se vede ce mult în urmă suntem
Din politica lor atât reţin :
[ să trăiţi bine ! ! ! ] ( care-cum putem )
Îl urmăresc cu neplăcere
Pe neprihănitul penal Flutur cum s’agită acerb
România’i ieşită din criză ! (e flutere ! )
Supierb ... supierb ... supierb !