Poziţia lui Alexandru Băişanu în fruntea liberalilor suceveni este tot mai nesigură pe zi ce trece. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava a fost contestat chiar în prezenţa vicepreşedintelui organizaţiei centrale a partidului, Marian Petrache. Cu ocazia unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean, care a avut loc la Gura Humorului, lui Băişanu i s-a spus verde-n faţă că este o frână pentru partid.
„Eu consider că suntem nestatutari, iar activitatea acestui birou este inexistentă în ultimele şase luni, motiv pentru care ar trebui să se dizolve”, i s-a adresat deputatul Mircea Grosaru lui Alexandru Băişanu.
Surse din rândul celor care au participat la această şedinţă susţin că Grosaru i s-a adresat şi vicepreşedintelui Marian Petrache, pe care l-a informat că, la nivelul judeţului Suceava, PNL are sub 10% din intenţiile de vot ale electoratului.
După aceste declaraţii, Mircea Grosaru a părăsit sala de şedinţă, fiind urmat la scurt timp de un alt liberal, pe deasupra şi coleg de serviciu cu Alexandru Băişanu. Este vorba de profesorul Aurel Burciu, care a ajuns şi el la capătul răbdării vizavi de politica adoptată de Băişanu în calitate de preşedinte al PNL Suceava.
Ce a spus Grosaru despre Băişanu
Contactat telefonic, deputatul Mircea Grosaru a refuzat să discute despre acest subiect şi a menţionat că poziţia sa este cea făcută publică în urmă cu câteva săptămâni.
“Îmi retrag orice sprijin şi susţinere politică faţă de preşedintele Alexandru Băişanu, părăsit rând pe rând de toţi parlamentarii liberali suceveni, unii chiar rude prin alianţă, dar şi de alţi membri, din motive similare ce ţin de caracter şi de o obrăznicie neacoperită în rezultate”, spunea la acea vreme Mircea Grosaru.
Tirada la adresa liderului liberal sucevean a continuat la fel de virulent, iar sugestia parlamentarului Grosaru către Alexandru Băişanu a fost aceea de a demisiona din PNL pentru a-şi face partid privat.
„La Suceava, se observă că nimic nu funcţionează, deoarece actualul preşedinte nu are darul dialogului nici în partid, nici cu puterea, nici cu opoziţia, alegerile locale având o miză mare pentru liberali. Paranoia şi multe altele, datorate în principal frustrărilor sale de ordin personal şi financiar, cum bine a sesizat presa locală, care nu au nimic comun cu democraţia, buna-cuviinţă şi cu valorile liberale omoară partidul”, a declarat Mircea Grosaru.
Părăsit şi de alţi apropiaţi
Mircea Grosaru şi Aurel Burciu nu sunt singurii liberali care i-au întors spatele lui Alexandru Băişanu. În aceeaşi categorie se înscrie şi Ovidiu Doroftei, fost prefect de Suceava şi partener al lui Băişanu la televiziunea Plus TV. Exasperat de atitudinea dictatorială a liderului PNL Suceava, Ovidiu Doroftei a preferat să renunţe la orice colaborare şi a plecat la muncă în Anglia.
Şi avocatul Ştefan Gudula a preferat să se retragă în umbră. Chiar dacă a motivat retragerea din funcţia de membru al Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava prin „lipsă de timp”, se pare că motivul real îl constituie tot modul de lucru impus de Băişanu pentru propriile interese şi nu pentru a ridica partidul la un scor electoral care să permită revenirea la putere la viitoarele alegeri.
Surse din interiorul partidului susţin că în curând vor urma şi alte metode de protest la adresa lui Alexandru Băişanu. Străin de situaţia tensionată de la Suceava nu este nici preşedintele partidului, Crin Antonescu, informat despre non-combatul lui Alexandru Băişanu de câţiva liberali locali. Aceştia i-ar fi cerut lui Antonescu să dizolve organizaţia judeţeană şi să numească o conducere interimară care să scoată partidul din starea de degringoladă actuală.
( 1 sep 2010, 16:26:19