Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a demarat la nivel naţional, începând de ieri, o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului de lege privind impozitarea averilor mari. În acest sens, UNPR Suceava a instalat în centrul oraşului Suceava, în faţa Casei de Cultură, un cort la care tineri din organizaţia judeţeană vor fi prezenţi în perioada 23-30 august, între orele 8:00 şi 20:00, pentru a prezenta sucevenilor prevederile proiectului de lege.
Preşedintele executive al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a spus că la cortul din centrul Sucevei se vor strange şi semnături pentru susţinerea acestui proiect de lege. Vartic a mai precizat că acţiuni similare de strângere de semnături se vor desfăşura în toate oraşele din judeţul Suceava. Cătălina Vartic a explicat că impozitul de solidaritate propus de UNPR este o măsură care va aduce la buget aproximativ 9 miliarde de euro, în trei ani de aplicare, bani care vor fi folosiţi pentru echilibrarea bugetului şi pentru plata pensiilor.
“Această iniţiativă se bazează pe două principii. Primul este că în situaţii excepţionale trebuie să luăm măsuri excepţionale, iar al doilea, că cei care au mult trebuie să contribuie cu mai mult la ieşirea din criză, iar cei care au puţin trebuie să contribuie cu mai puţin”, a spus preşedintele executiv al UNPR Suceava.
Taxă de 1% pentru cei care deţin bunuri imobile cu valoare totală mai mare de 450.000 de euro
Cătălina Vartic a mai declarat că proiectul de lege prevede ca persoanele fizice care deţin bunuri imobile constând în locuinţe sau terenuri, precum şi bunuri mobile constând în avioane, elicoptere, ambarcaţiuni sau autoturisme a căror valoare însumată este mai mare de 450.000 euro, să achite anual o taxă de solidaritate în cuantum de 1% din valoarea totală a acestora, care devine venit la bugetul de stat.
În cazul în care valoarea totală a bunurilor mobile şi imobile este mai mică de 450.000 euro, se vor taxa doar bunurile imobile a căror valoare individuală este mai mare de 300.000 euro, precum şi bunurile mobile a căror valoare individuală este mai mare de 50.000 euro. În acest caz, taxa de solidaritate va reprezenta 0,5% din valoarea individuală a bunurilor respective.
„UNPR consideră că iniţiativa aceasta poate întruni consensul unor partide şi al unor lideri care, în orice alte privinţe, se situează pe poziţii diametral opuse. Ne dorim să convingem toate grupurile parlamentare să voteze legea privind impozitul de solidaritate. Românii au nevoie de solidaritate, iar politicienii trebuie să fie primii care să dea dovadă de unitate şi acţiune comună în interes naţional”, a declarat Cătălina Vartic.
(24 aug 2010, 21:52:09