Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor afirmă că principalul bolnav de pe scena politică românească nu este Traian Băsescu, ci PD-L. Nechifor a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că PD-L „a luat toate maladiile prezente la alte partide politice, tot ce-i rău şi avem un organism bolnav, cel mai nereformat partid din România”. Parlamentarul a arătat că, dacă în urmă cu câţiva ani, liderii democrat-liberali criticau modul în care se împărţea bugetul în România, după culoarea politică, modul în care „alte partide” racolau primari şi aleşi locali sau parlamentari, acum face exact la fel.
„PD-L a îmbolnăvit şi a reuşit să strice inclusiv conceptul de independenţă politică în România, acea zonă în care cei care nu se mai regăseau într-un partid sau într-o doctrină aveau o nişă în care să poată să se exprime şi care acum, graţie PD-L, a devenit o toartă pentru guvernare, o pârtie spre putere”, a afirmat Nechifor.
Totodată, acesta a apreciat că „grupul de independenţi” care se va transforma într-un partid politic, deja afiliat la guvernare, va fi ţapul ispăşitor al guvernării de dreapta PD-L. Argumentul său în favoarea acestei aprecieri este că istoria comportamentului politic al PD şi PD-L arată clar ce se va întâmpla.
„În timpul CDR i-a scos ţap ispăşitor pe ţărănişti, în guvernele Ciorbea şi Radu Vasile, apoi cu guvernele Tăriceanu 1 şi 2 şi cu PSD, anul trecut, a făcut la fel. Acum sunt la guvernare cu UDMR, dar nu pot lua în calcul această temă de atac şi a găsi vinovat UDMR, pentru că ar avea o problemă foarte mare în plan internaţional, deci îşi găseşte ţapul ispăşitor în independenţi şi în partidul care va fi creat de aceştia”, a mai spus Cătălin Nechifor.
( 7 mar 2010, 04:06:12
Si mai intreb o data: cine i-a impiedicat pe parlamentari, indiferent din ce partide sau minoritati proveneau ei, sa legifereze inlocuirea obligatorie din Parlamentul Romaniei a parlamentarilor ce-si parasesc partidele in numele carora au fost votati de electorat? Nimeni, absolut nimeni nu i-a impiedicat, dar au gasit o chichita prin care sa-si conserve niste functii, sfidand, desconsiderand, umilind si batjocorind electoratul, iar rezultatul este cel care se vede: nu mai exista institutia demisiei - a demisiei de onoare nici nu mai vorbesc - nu mai exista un crez in vreo doctrina politica, totul este, in fond, o cardasie pentru interese personale si un dispret profund fata de votanti!