Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD a intrat în declin după alegerile locale din 2008, când „a pierdut puterea administrativă de la nivelul tuturor structurilor din judeţ”, apreciază liderul filialei, senatorul Gavril Mîrza.
Acesta a declarat, vineri, în cadrul conferinţei judeţene a PSD, că ulterior acest lucru s-a resimţit în activitatea organizaţiilor locale şi a atins cel mai înalt vârf la alegerile prezidenţiale din 2009, „la care din nou am ieşit pe locul 2 după PD-L, care şi-a folosit şi mai agresiv pârghiile de comandă, sumele imense de bani adunate cu forţa de către instituţiile statului şi mai ales metodele de fraudare şi influenţare a votului”.
„Am pierdut preşedinţia consiliului judeţean şi majoritatea în acest for deliberativ, am obţinut un număr mai mic de primari şi consilieri judeţeni, municipali şi comunali, am dat liber adversarilor politici să înlocuiască din funcţii pe toţi conducătorii unităţilor deconcentrate şi altele care au condus la obţinerea unor rezultate necorespunzătoare atât în campania pentru europarlamentare, cât şi la prezidenţiale, iar consecinţele le simţim cu toţii zi de zi. Sunt cel mai în măsură să vă prezint cum s-au derulat lucrurile, dar o să facem o analiză la conferinţa ordinară. Îngrijorător este faptul că în multe localităţi în care partidul nostru a pierdut la alegeri posturile de primari şi viceprimari, precum şi un număr important de consilieri, organizaţiile de partid sunt ca şi inexistente, într-o descreştere accentuată atât din punct de vedere numeric, cât şi al influenţei în comunităţile locale, fapt ce a contribuit hotărâtor la obţinerea unui număr mai mic de voturi faţă de anul 2004, mai ales în zona de munte, unde PD-L şi-a întărit poziţiile prin folosirea ilegală a silvicultorilor”, a declarat Gavril Mîrza.
Mîrza, nemulţumit că PD-L „a intrat cu bocancii” peste electoratul PSD, la sate
Senatorul a acuzat şi „jocul la două capete” al unor lideri locali ai partidului”, care ar fi contribuit, crede Mîrza, la victoria PD-L şi a lui Traian Băsescu în judeţul Suceava.
Liderul PSD a comparat Suceava cu celelalte judeţe din regiunea Nord-Est în care în alegerile precedente PSD a pierdut, dar care la prezidenţialele din 2009 a revenit şi a câştigat.
„Deşi în unele localităţi situaţia era total în favoarea noastră, unii colegi au convenit cu reprezentanţii de frunte ai PD-L să împartă voturile între cele două partide pentru a mulţumi ambele părţi, jucând la două capete”, a arătat Mîrza. Numai aşa îşi explică faptul că în timp ce la nivelul ţării, fără a ţine cont de voturile din străinătate, candidatul PSD+PC Mircea Geoană a obţinut 50,07 la sută din voturile valabil exprimate, iar la Suceava s-a obţinut doar 45,80 la sută, situându-se din acest punct de vedere doar pe locul 32 din 42 unităţi administrativ teritoriale.
Gavril Mîrza şi-a mai arătat nemulţumirea şi pentru faptul că PD-L „a intrat cu bocancii plini de noroi şi în mediul rural” şi a câştigat electorat la sate, considerat tradiţional pro-PSD, detronându-i astfel pe social democraţi.
(15 feb 2010, 16:33:55
Pe de cealalta parte, va plangeti pentru proasta prestatie pe care o aveti si proasta organizare pe care ati avut-o de ati permis portocaliilor sa se aburce pe posturile unde sunt.
Lacrimi de crocodil ! Sa va fie rusine! pentru ca nu ati facut ceea ce trebuia, atunci cand trebuia, am ajuns unde suntem.
Nu vad sa spuneti un cuvnt despre locurile de munca pe care le-ati creat sau pentru care va bateti sa le creati.
Nu cred ca mai aveti credibilitate si nu trebuie sa plangeti, aveti ce meritati!