Liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că reprezentanţii acestui partid din Consiliul Judeţean Suceava vor iniţia un proiect de hotărâre în vederea promovării unui program de dezvoltare a turismului, intitulat „Învăţăm să schiem în Bucovina”.
Băişanu a spus că un astfel de program ar trebui promovat în mod obligatoriu, având în vedere că în judeţul Suceava există mai multe pârtii de schi pe care cei interesaţi ar putea să înveţe să schieze. El a precizat că programul s-ar putea adresa în special studenţilor din centrele universitare din zona Moldovei.
Preşedintele liberalilor a arătat că, pentru ca acest program să aibă succes, Consiliul Judeţean ar trebui să se asocieze cu unităţile de primire turistică din judeţul Suceava, în vederea găsirii unor soluţii prin care acestea să ofere preţuri atractive pentru cazare şi masă. În acelaşi timp, Băişanu a declarat că administraţia judeţeană şi reprezentanţii pensiunilor şi hotelurilor ar trebui să contacteze toate centrele universitare, în special din Moldova, liceele, colegiile şi grupurile şcolare pentru a prezenta ofertele de preţ pentru cazare.
„Suceava este un judeţ în care sporturile de iarnă pot să atragă foarte mulţi turişti. Dar pentru aceasta avem nevoie de coagularea tuturor forţelor politice şi economice. Iar rolul acesta va reveni Consiliului Judeţean şi preşedintelui acestei instituţii, Gheorghe Flutur”, consideră Alexandru Băişanu.
Băişanu vrea fidelizarea turiştilor, după modelul staţiunilor de schi din Austria
În opinia acestuia, programul „Învăţăm să schiem în Bucovina” ar rentabiliza investiţiile şi facilităţile pentru sporturile de iarnă, precum şi investiţiile în unităţi de cazare.
„În acelaşi timp trebuie să urmărim fidelizarea clientelei şi asigurarea unor venituri sigure pentru proprietarii de pensiuni şi hoteluri, după modelul din Austria. În Austria am întâlnit persoane mature care spuneau că au învăţat să schieze când erau studenţi într-o anumită staţiune, unde au revenit de mai multe ori chiar şi după ce şi-au întemeiat o familie. Acest lucru trebuie să facă judeţul Suceava, şi anume să-şi fidelizeze oamenii care ar dori să înveţe schi. Să îi aducă aici, să le ofere condiţiile necesare astfel încât generaţii la rând să rămână îndrăgostite de judeţul Suceava şi de pârtiile pe care noi le oferim şi de serviciile pensiunilor şi hotelurilor”, a mai spus Alexandru Băişanu.