Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Ştefan Alexandru Băişanu, consideră că formarea unui guvern din tehnocraţi care să gestioneze ţara până la alegerile prezidenţiale reprezintă o soluţie viabilă pentru ieşirea din criza politică generată de PD-L şi PSD.
În opinia lui Băişanu, guvernul de tehnocraţi ar trebui să aibă două obiective foarte clare şi precise: adoptarea imediată a unor măsuri de ordin economic şi social pentru stoparea degringoladei fără precedent în care se află România şi asigurarea condiţiilor pentru ca procesul electoral să se desfăşoare corect şi transparent.
Liderul liberalilor suceveni apreciază că şeful statului, Traian Băsescu, şi liderii PD-L şi PSD, Emil Boc, respectiv Mircea Geoană, sunt protagoniştii „unui spectacol grotesc”, care nu face altceva decât să slăbească încrederea cetăţeanului în forţele politice.
„E vorba de un guvern al ruşinii, care ar trebui să-şi dea demisia cât mai urgent, este vorba de un guvern în care PD-L dă vina pe PSD, PSD dă vina pe PD-L, Boc dă vina pe Geoană, Geoană pe Boc, iar Traian Băsescu dă vina pe toată lumea şi nimeni nu face nimic”, a arătat Băişanu.
El a precizat că Băsescu şi-l doreşte candidat pe Geoană în turul doi la alegerile prezidenţiale, fiind sigur că-l va învinge, însă fuge de liderul PNL, Crin Antonescu, în faţa căruia ar pierde.
„Zi neagră pentru pensionari şi pentru Universitatea suceveană”
În altă ordine de idei, Alexandru Băişanu a catalogat drept „zi neagră” ziua de ieri, când s-a sărbătorit Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice şi când a început un nou an universitar.
Asta pentru că, susţine liberalul, pensionarii sunt marginalizaţi de actuala clasă politică, iar Universitatea „Ştefan cel Mare” nu mai beneficiază de susţinerea de care se bucura pe vremea guvernării PNL. „Un lucru este demn de remarcat, şi anume că, în perioada liberală, Universitatea a început un proiect măreţ, a terminat altele foarte importante, precum corpul E, finalizat cu fonduri aduse de guvernul liberal, a primit cele 30 de hectare de teren pentru un nou campus, proiect care acum este blocat, pentru că, faţă de perioada anterioară, doar 5% din banii pe care îi primeau înainte ajung azi aici. Mai trebuie să spun că doar 60%-70% din banii pentru salariile profesorilor au intrat în bugetul Universităţii. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte cercetarea, un alt segment important în viaţa universitară, marea majoritate a proiectelor sunt blocate din lipsă de bani”, a spus Băişanu.
El a solicitat liderilor locali ai PD-L să facă demersuri la guvern pentru alocarea de bani Universităţii sucevene.
( 2 oct 2009, 12:56:51