Revoluţia galbenă este pe cale să înceapă în cadrul organizaţiei judeţene a PNL Suceava. După înlocuirea lui Philip Rozopol cu Valică Gorea în fruntea PNL Suceava, vor urma şi alte schimbări majore.
Primele decapitări îi vor viza pe primarii liberali din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, Ioan Moraru şi Gabriel Şerban. Surse din cadrul PNL Suceava spun că aceştia nu se vor mai regăsi în Biroul interimar judeţean al partidului, care va fi ales joi. Celor doi li se reproşează că, deşi sunt primari în funcţie, nu au reuşit să mobilizeze electoratul, iar scorul obţinut la europarlamentare a fost sub pragul naţional. Dacă media naţională a fost de 14,52%, organizaţia locală din Vatra Dornei a fost votată de numai 14,11% dintre alegătorii prezenţi la urne, în timp ce la Câmpulung Moldovenesc scorul a fost şi mai slab, doar 12,5%.
Nemulţumirea este legată şi de faptul că, în cele două oraşe, PRM a adunat mai multe voturi, în condiţiile în care structurile locale ale acestui partid sunt ca şi inexistente.
„Nu s-au implicat corespunzător în susţinerea partidului şi acest lucru nu poate fi trecut cu vederea”, a mărturisit sursa citată.
Lui Moraru şi Şerban le va fi dat ca exemplu Ioan Pavăl, primarul PNL din Dumbrăveni. În această comună, liberalii au fost votaţi de 27,95% dintre alegători, devansând toate celelalte partide.
Criterii de performanţă pentru consilieri
Şi pentru consilierii judeţeni şi cei aleşi în municipiul Suceava se anunţă vremuri grele.
„Pentru alegerile prezidenţiale, fiecare membru al Biroului Judeţean va avea target clar. Cine nu-l îndeplineşte nu va putea candida pentru nici o funcţie de conducere în partid. Trebuie să se manifeste ca nişte oameni de opoziţie, să fie vizibili şi să nu uite că au datorii faţă de acest partid”, a declarat sursa din cadrul PNL Suceava.
Este vorba de şase consilieri aflaţi cu sabia retragerii sprijinului politic deasupra capului. Pe lângă consilierii locali Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu, curăţenia liberală îi are în vedere şi pe consilierii judeţeni Aurel Steiciuc, Bogdan Cristache, Brânduşel Nichitean şi Nicolae Vranău.
În cazul în care li se va retrage sprijinul politic, consilierii sus amintiţi îşi vor pierde şi funcţiile pe care le deţin acum, ceea ce ar echivala cu eliminarea lor din viaţa politică.
(29 iun 2009, 11:50:00