Alegerile pentru Parlamentul European au produs o premieră pe scena politică din municipiul Suceava. Pentru prima dată, PRM a reuşit să devanseze PNL în clasamentul final în funcţie de numărul de voturi obţinute la un scrutin. Liberalii suceveni au reuşit să obţină 13,77% din numărul voturilor valabil exprimate în Suceava, cu mai mult de un procent sub scorul înregistrat de PRM, de 14,84%.
Alegerile din municipiul Suceava au consfinţit victoria democrat-liberalilor, cu un procent de 28,6% din voturi, urmaţi îndeaproape de PSD, cu 26,09%.
De remarcat faptul că, în municipiul Suceava, candidatul independent Elena Băsescu a reuşit să obţină 1.955 de voturi, ceea ce reprezintă 11,89% din numărul de voturi valabil exprimate.
PNL Suceava acuză în continuare plecările din partid
Ales preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL la sfârşitul lunii martie 2009, Mihai Steiciuc consideră că unul dintre motivele pentru care liberalii au înregistrat acest rezultat în Suceava este „furtul electoral practicat la greu, mai ales în secţiile din cartierul Burdujeni”.
Fără a-şi găsi vreo vină în calitatea sa de preşedinte al PNL Suceava, Steiciuc a acuzat, în continuare, plecările unor membri importanţi din PNL, printre care primarul Sucevei, Ion Lungu.
„Asta este ceea ce a înţeles electoratul sucevean. Adică să voteze cu PRM şi să trimită un partid extremist în Parlamentul European. Oricum, şi în Suceava, ca şi în tot judeţul, s-a furat extrem de mult. Am fost furaţi şi noi, mai ales că în Burdujeni PNL a obţinut o treime din voturile pe care le-am luat în celelalte cartiere ale Sucevei”, a declarat Steiciuc.
La rândul său, preşedintele PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei, a declarat că scorul din municipiul reşedinţă din judeţ este unul extrem de bun pentru acest partid. „Este o premieră, pentru că nu am mai fost niciodată înaintea liberalilor. Sucevenii au înregistrat mai bine mesajul nostru, dar în acelaşi timp se vede clar că oamenii vor o schimbare”, a spus Acatrinei.