Preşedintele PNŢCD, Marian Petre Miluţ, a anunţat, la Suceava, că partidul pe care îl conduce a prezentat, în campania pentru alegerile europarlamentare, un proiect economic şi social, intitulat „Patriotismul economic românesc”, a cărui realizare va fi urmărită de viitorii europarlamentari ţărănişti.
Aflat la Suceava, Marian Miluţ a precizat că acest partid a promovat candidaţi credibili, care au reuşit să-şi demonstreze capacităţile profesionale atât în România, cât şi în Europa. El a subliniat că viitorii europarlamentari ai PNŢCD vor avea rolul de a promova „tot ce are mai valoros România”.
„În această campanie am prezentat un proiect economic şi social pentru România, intitulat <Patriotismul Economic Românesc>, care se leagă de capacitatea noastră de a-i promovă în Uniunea Europeană pe cei care sunt mai valoroşi, companiile, oamenii care au reuşit să performeze în aceşti 20 de ani, în diverse sectoare de activitate. În acelaşi timp, vom promova şi tradiţiile, obiceiurile şi meşteşugurile noastre, deci tot ceea ce poate să contribuie la definirea României ca o ţară membră a UE şi nu la definirea ei ca un contribuitor la vistieria Europei”, a spus Miluţ.
El a arătat că PNŢCD a venit în faţa electoratului cu oameni pregătiţi, care provin din mediul de afaceri, „din economia reală”, şi care vor reuşi să susţină interesele României în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Liderul naţional al PNŢCD a subliniat faptul că în momentul de faţă România este „un vasal la poarta Europei”, având în vedere că sumele plătite la bugetul Uniunii Europene sunt cu mult mai mari decât cele atrase prin proiecte europene.
„România este un vasal la poarta Europei, căreia îi plăteşte o taxă pentru a face parte dintr-un mare club politic economic şi social. Ori nu acesta este proiectul european”, a explicat Marian Miluţ.
PNŢCD vrea renaşterea satului românesc
Marian Miluţ a mai precizat că unul dintre obiectivele principale ale proiectului „Patriotismul Economic Românesc” este renaşterea satelor din România.
„În centrul proiectului economic stă renaşterea satului românesc. Şi am arătat modelul satului românesc, aşa cum îl vedem noi, prin dezvoltarea şcolii, a dispensarului, a bisericii, a micilor întreprinzători care încearcă să dezvolte un tip de industrie locală. Dar am găsit şi elementele culturale proprii pentru fiecare regiune în care se găsesc aşezările rurale”, a declarat preşedintele PNŢCD.
„Am ajuns să muncim un leu pentru noi şi doi pentru stat”
Nu în ultimul rând, el a criticat actual Guvern al României pentru politica fiscală promovată, precizând că PNŢCD va milita pentru eliminarea impozitului forfetar. El a arătat că, în discuţiile avute în această campanie electorală cu reprezentanţii mediului de afaceri, aceştia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de introducerea acestui impozit şi de creşterea contribuţiilor la asigurările sociale.
„Ne-am întors la o situaţie asemănătoare cu cea de dinainte de 1989, când munceam un leu pentru noi şi doi lei pentru stat. Ceea ce nu a fost niciodată scopul nostru, şi al României, să ajungem o ţară în care statul să îngrădească sistemul economic. Suntem împotriva acestui impozit forfetar, vom lupta împotriva lui şi vom demonstra că este ilegal. Vom arăta că nu se poate impozita pierderea, pentru că este absolut o aberaţie şi vom demonstra că nu putem să avem două sisteme de impozitare, atât taxa unică, cât şi impozitul pe afaceri”, a mai spus liderul PNŢCD.