Luhan consideră că PD-L, prin apartenenţa la cea mai mare familie europeană, cea a Grupului PPE-DE, poate să susţină majorarea constantă a subvenţiilor agricultorilor români, până când vor ajunge la nivelul unor state precum Germania sau Franţa.
„Pe durata viitorului mandat al Parlamentului European se vor lua decizii importate cu privire la viitoarea reformă a Politicii Agricole Comune, prevăzută a avea loc în 2013. De asemenea, de o extremă importanţă este faptul că după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, agricultura va deveni una din politicile Uniunii Europene asupra căreia Parlamentul va decide alături de Consiliul Uniunii Europene”, a subliniat Petru Luhan.
Candidatul sucevean a arătat că în condiţiile în care regiunea Nord-Est deţine o mare suprafaţă de teren agricol, aproximativ 15% din suprafaţa agricolă totală a ţării, viitorii europarlamentari trebuie să determine ca, prin intermediul Politicii Agricole Comune, să se ajungă la diminuarea principalilor factori care duc la o productivitate scăzută a resursei agricole.
Luhan a arătat că printre aceşti factori se numără gradul mare de sărăcie a proprietarilor care întâmpină dificultăţi mari în realizarea culturilor şi creşterea animalelor, sau lipsa capitalului pentru restructurarea şi modernizarea agriculturii.
El a subliniat că susţinerea dezvoltării agriculturii este cu atât mai importantă, cu cât ponderea populaţiei ocupate în agricultură, în regiunea Nord - Est, este destul de ridicată - 40,74%.
Petru Luhan a mai adăugat că aproximativ 20% din totalul populaţiei ocupate în agricultură la nivel naţional provine din Regiunea de Nord-Est.
„Pentru cei nouă milioane de români care trăiesc la ţară, PD-L se va bate ca noul buget al Uniunii Europene să aibă un sistem generos de subvenţii pentru agricultura românească”, a mai spus candidatul PD-L.