„În afara situaţiei normale pe care o asemenea lege o poate provoca în Parlament, şi anume o dezbatere între putere şi opoziţie, cu argumente şi contraargumente, din păcate dezbaterea legii a provocat şi situaţii extrem de neplăcute, unele neavând nici o legătură cu calitatea de parlamentar. Mai ales din partea colegilor noştri liberali, care au propus peste 4.000 de amendamente, invocând foarte multe lucruri nerealizate din 1990 până acum, ca şi cum aceste doar două luni de când au părăsit puterea oamenii ar fi uitat ce ar fi putut face şi nu au făcut în patru ani de guvernare”, a spus senatorul democrat-liberal.
El s-a referit la neseriozitatea amendamentelor PNL, exemplificând cu cel privind aprobarea a 300 de euro pentru construirea a 10 kilometri de drum sau cel privind alocarea unui miliard de euro pentru repararea unei şcoli.
Pe lângă faptul că liberalii au depus amendamente „doar ca să se audă vorbind” şi să întârzie adoptarea legii, a spus Onofrei, ei au propus la cele mai multe, ca sursă de finanţare, Administraţia Prezidenţială. Potrivit lui Onofrei, amendamentele populiste ale liberalilor au însumat circa 50 de miliarde de euro, pentru satisfacerea lor necesitând trei bugete.
„Este mai mult decât o bătaie de joc şi în spatele intervenţiilor sforăitoare de la microfon s-a ascuns de fapt dorinţa de a finaliza ceea ce au început pe sfârşit de mandat, şi anume de a duce ţara în faliment. Liberalii au spus că ar trebui să aducem bani pentru judeţ, însă ar fi trebuit să o facă şi parlamentarii PNL, cu condiţia să fi stat la dezbateri”, a mai spus parlamentarul democrat-liberal.