Mîrza a declarat că s-au depus atât amendamente comune, cât şi individuale. Printre amendamentele comune el a amintit de cel referitor la alocarea de sume suplimentare din Fondul de Rezervă pentru acoperirea dobânzilor pe care trebuie să le achite primăriile sucevene la creditul angajat pentru implementarea proiectului „Utilităţi şi mediu”.
„Am depus la Senat, împreună cu colegii mei de la PD-L, Orest Onofrei şi Sorin Fodoreanu, un amendament ca dobânzile pentru creditul contractat de la Deutsche Bank Londra să fie plătite de la bugetul de stat. Vom vedea câtă susţinere va fi”, a spus Mîrza. El a adăugat că, împreună cu deputaţii PSD Ioan Stan şi Cătălin Nechifor, a depus o serie de amendamente care vizează finanţarea lucrărilor la noul spital din municipiul Fălticeni, reabilitarea unor şcoli şi a unor monumente istorice.
„Sunt aceste constrângeri financiare, dar cu toate acestea o serie de amendamente cred că o să aibă succes”, a menţionat preşedintele PSD Suceava.
Proiect de lege în regim de urgenţă
În altă ordine de idei, Gavril Mîrza a declarat că PSD a întocmit un proiect de lege prin care prefecţii, subprefecţii şi şefii de instituţii deconcentrate să poată fi numiţi politic, lege care să fie aprobată în regim de urgenţă.
„Tot ne facem că ne ascundem după anumite, ştiu eu, modalităţi de a schimba din funcţie oamenii. Sunt nişte nivele unde vin oameni politici şi funcţiile se ocupă politic. Acest proiect de lege va trece prin comisiile de specialitate ale celor două camere probabil săptămâna viitoare. Vom clarifica această chestiune, sens în care aşteptăm şi noi cu interes ca să numim subprefecţii la Suceava”, a spus Mîrza.