Preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a venit însoţit de prim-vicepreşedinţii Orest Onofrei (senator) şi Dumitru Pardău (deputat), preşedintele organizaţiei municipale Suceava Ion Lungu şi secretarul general adjunct Ioan Bălan (deputat), în timp ce omologul său de la PSD, senatorul Gavril Mîrza, a venit flancat de prim-vicepreşedintele Ioan Cătălin Nechifor (deputat) şi de liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Gheorghe Iacob.
Întâlnirea a avut loc pe teren neutru din punct de vedere politic, adică la Consiliul Judeţean, şi a durat surprinzător de puţin, circa o oră.
Din declaraţiile celor doi lideri, reuniunea a fost una informală. Potrivit lui Flutur, discuţiile s-au axat doar pe stabilirea unui calendar de lucru pe luna ianuarie.
„Am stabilit în primul rând o întâlnire a parlamentarilor noştri pentru a discuta priorităţile bugetului de stat pentru judeţul Suceava. Apoi am discutat despre acţiunea de săptămâna viitoare pe probleme de turism la care ne vom implica împreună cu PSD, o acţiune a guvernului în care dorim să promovăm judeţul. Urmează să ne întâlnim să redactăm parteneriatul pentru Suceava”, a spus Flutur.
Nici un cuvânt despre împărţirea instituţiilor deconcentrate
La rândul său, liderul social democrat Gavril Mîrza a declarat că întâlnirea a avut scopul de a armoniza modul de acţiune a celor două partide în instituţiile alese, Consiliul Judeţean şi Consiliile Locale, mai exact să se dea semnalul că PSD şi PD-L formează o echipă.
Nici un cuvânt despre împărţirea instituţiilor deconcentrate. Atât Flutur, cât şi Mîrza au declarat că acest subiect nu a figurat pe ordinea de zi a şedinţei, urmând a fi atacat în aceste zile.
Din informaţiile pe care le deţinem, şi unii şi ceilalţi mai au încă de lucrat la liste. Trebuie spus că în „malaxor” intră în jur de 40 de instituţii publice. Prima alegere o va face PD-L. Urmează PSD, care va alege două instituţii, după care atât unii, cât şi ceilalţi vor trage câte două instituţii până vor ajunge la fundul sacului.
Democrat-liberalii au transmis deja unele semnale că vor instituţiile importante de impact la nivel judeţean, precum Direcţia Finanţelor Publice, Direcţia Silvică, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Sanitar Veterinară sau Garda Financiară. Social democraţii au ripostat şi au transmis PD-L-iştilor să manifeste mai multă moderaţie în declaraţii.
Oricum, şi unii şi ceilalţi nu exclud posibilitatea ca unii dintre actualii directori să rămână în continuare în funcţii. Cei cu adevărat profesionişti. Ar putea fi vorba de Petrică Ropotă de la Finanţe, Petrea Dulgheru de la Veterinari sau Valerian Solovăstru de la Silvic, în cazul în care instituţiile vor ajunge în parohia PD-L, sau de Alexandru Lăzăreanu, şeful Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică, în cazul în care instituţia va reveni PSD.
Patru pentru două posturi de subprefect
Cu Prefectura lucrurile se pare că sunt clare. Prefectul va reveni PD-L, iar cei doi subprefecţi PSD. Pentru fotoliul de prefect în discuţie intră fostul şef al Direcţiei Silvice, Sorin Popescu, şi actual şef al Inspectoratului Şcolar, Petru Carcalete. Pentru posturile de subprefect se vehiculează mai multe nume, printre care cele ale lui Virginel Iordache, Ovidiu Milici, Corneliu Popovici şi Gheorghe Iacob. Cert este că actualii deţinători ai fotoliilor, Dumitru Paşniciuc şi Angela Zarojanu, vor fi eliberaţi din funcţii.
( 8 ian 2009, 12:04:56
Asta ne promitea PDL inainte de alegeri : STOLOJAN PREMIER, GUVERNARE FARA HOTII DIN PSD, SOLUTII LA TOATE PROBLEMELE, plus 2500 de kilometri de autostrada.
Iata ce primim: BOC PREMIER, cardasie brat la brat cu PSD, si multe scuze pentru toate nerealizarile, bazate pe criza economica. Incep sa cred, cu stupoare, ca avea dreptate cine spunea ca o sa-l regretam pe Tariceanu.
Concluzie: EI CU ULA NOI CU GURA!!! DRAGI TARANI SUCEVENI SI BUCOVINENI, VA ROG SA MAI VOTATI SI IN VIITOR CU OAMENI DE CARACTER GEN FLUTUR (DUMNEZEUL BUCOVINEI) , CA EI STIU CE SPUN. Si nu uitati sa-i mai votati si pe nelu balan si pe orest onofrei, ca ei mai trag cate un concer