Mai mult, Ardeleanu a arătat că proiectele celorlalţi candidaţi nu au nici legătură cu strategia locală şi judeţeană de dezvoltare.
„Am reuşit să convingem electoratul că proiectele noastre sunt viabile, că au susţinerea unei echipe foarte puternice, care reprezintă o garanţie pentru realizarea lor. Din păcate aş vrea să spun că ceea ce electoratul a înţeles, nu a fost înţeles de o parte dintre contracandidaţii noştri, care continuă să bată câmpii pe proiecte cu totul şi cu totul nerealizabile. Pentru că ei vin cu proiecte care nu au un suport în programul partidelor pe care le reprezintă, dar nu au nici susţinere în administraţia locală şi judeţeană”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu.
Aceasta a arătat că, în comparaţie cu proiectele candidaţilor celorlalte partide, reprezentanţii PD-L Suceava în alegerile parlamentare prezintă proiecte realizabile, care sunt susţinute în programul de guvernare prezentat de PD-L. În opinia candidatului PD-L, acest lucru reprezintă garanţia că proiectele propuse de candidaţii democrat-liberali vor fi duse la bun sfârşit.
„Aceste lucruri au fost deja prezentate alegătorilor, iar aceştia le-au înţeles foarte bine. Şi sperăm ca în aceste zile, electoratul nostru să fie convins că ceea ce am promis se va realiza, pentru că suntem într-o echipă foarte puternică”, a declarat Ardeleanu.
Ea a mai precizat că în ultimele zile de campanie urmează să se întâlnească cu pensionarii suceveni, care şi-au declarat deja susţinerea pentru PD-L, urmând ca în ultima zi de campanie, vineri 28 noiembrie a.c., să participe, la Casa Culturii, la o întâlnire cu sucevenii din centrul municipiului reşedinţă de judeţ.
Lungu: „Proiectele celorlalţi candidaţi sunt utopice”
La rândul său, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, primarul Ion Lungu, a declarat că proiectele prezentate până în prezent de candidaţii din Suceava ai celorlalte partide politice sunt „utopice”, care nu au nici o legătură cu realitatea. Lungu a făcut referire în special la proiectul prezentat de social democratul Ovidiu Donţu, privind înfiinţarea unui parc industrial, şi de liberalul Alexandru Băişanu, privind promovarea unei legi a capitalizării Bucovinei.
Făcând referire la zona industrială, Ion Lungu a precizat că parlamentarii nu pot hotărî ce investiţii urmează a se realiza într-o anumită zonă.
„Atât parlamentarii, cât şi autorităţile locale trebuie să asigure cadrul instituţional pentru atragerea de investiţii. Dar am văzut, în ultimul timp, că şi afacerile în domeniul industrial, cum este IKEA, şi altele, au dat faliment. Deci până la urmă cea care decide este piaţa, iar noi, autorităţile locale, trebuie să fim cu pârghiile economice să creăm condiţii în acest sens. În ceea ce priveşte celălalt proiect, referitor la capitalizarea Bucovinei, vreau să spun că se ştie deja care este politica europeană în domeniu, adică se tinde spre regionalizare. Ori ceea ce propune acest candidat este restrângerea administraţiei numai pentru o jumătate din judeţ. Un lucru din punctul meu de vedere imposibil de realizat, pentru că, în primul rând, trebuie modificată Constituţia”, consideră Ion Lungu.
El a mai precizat că în comparaţie cu proiectele celorlalte partide, candidaţii PD-L vin în faţa alegătorilor cu iniţiative care sunt corelate cu programul local de dezvoltare, „aprobat de 72% dintre suceveni, atunci când mi-au dat votul pentru un nou mandat”.
(25 nov 2008, 11:26:53
Pai cum doamna, nu avem vot pe oameni acum acum, tot cu partidul o tinem? Parca Pd-l-ul cu Basescu in frunte se bateau cu pumnii in piept pentru vot uninominal, iar acum avem propuneri de programe de partid, iar si iar?
Va dati seama ca daca PD-L-ul vor prelua si guvernarea, vom avea pe bordurile montate pana in burdujeni si o Mocanita