Rozopol a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu locuitorii din Vama, aceştia precizând că principalele probleme cu care se confruntă sunt subvenţiile pentru lapte şi modul în care se promovează asociaţia de pensiuni din această comună.
Reducerea impozitului pe clădiri
Proprietarii de pensiuni au sesizat faptul că nu au baze de agrement care să-i ţină pe turişti cazaţi mai mult de două-trei nopţi. În aceste condiţii, Rozopol a explicat că această problemă este generală pentru turismul din Bucovina, motiv pentru care va implementa proiectul „Turismul de 12 luni”.
„Acest program prevede exact prelungirea sejurului la 7 zile şi încurajează dezvoltarea unei palete mai largi de activităţi pentru petrecerea timpului în Bucovina. Pe de altă parte, apreciez iniţiativa a 16 pensiuni de a se asocia pentru promovarea zonei Vama”, a spus Rozopol.
El a mai spus că pentru sprijinirea pensiunilor şi dezvoltarea turismului, una dintre măsurile care s-ar putea lua ar fi reducerea impozitului pe clădiri.
„Eu vorbesc despre îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru ca aceşti oameni să beneficieze de anumite facilităţi economice, până reuşesc să-şi pună afacerea pe picioare”, a precizat liberalul sucevean.
Philip Rozopol a explicat că facilităţile fiscale avute în vedere trebuie acordate celor care vor construi centre de agrement cu piscine, spaţii de jocuri şi grădiniţe pentru copii, păstrăvării, trasee turistice, parcuri, patinoare, centre de informare, mijloace de transport care să deplaseze turiştii în alte zone de interes turistic, cum ar fi mănăstirile sau zonele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei.
Asocieri între vecini pentru primirea subvenţiilor
Legat de problema subvenţiilor, Rozopol a explicat necesitatea creării unor asocieri simple între vecini, pentru îndeplinirea criteriilor necesare primirii acestor ajutoare. „Bucovinenii trebuie să bată palma între ei pentru primirea acestor subvenţii. Toată lumea când aude de asocieri se sperie. Eu vorbesc despre asocieri între vecini, între oameni care se cunosc. Din discuţiile mele de până acum, mi-am dat seama că, la început, oamenii sunt sceptici. Dar când văd că vecinii lor îşi fac o mică asociere pentru a beneficia de subvenţii şi ajung să scoată profit din comercializarea laptelui, lasă imediat teama la o parte. De aceea, rolul meu este să îi învăţ pe bucovineni cum să scoată bani prin ei înşişi”, a subliniat liberalul sucevean.
Pe de altă parte, el a precizat că întâlnirile pe care le are cu populaţia din localităţile colegiului în care candidează reprezintă o posibilitate bună de a verifica dacă programul său politic corespunde nevoilor reale.
„Oamenii vin la mine cu probleme individuale. Provocarea mea ca viitor deputat este să găsesc, să înţeleg şi rezolv acea problemă care pare a afecta viaţa unui singur om, dar care în realitate stă pe buzele tuturor bucovinenilor. Mai simplu spus, eu dau soluţii punctuale pentru problemele generale din Bucovina”, a declarat Rozopol.