Onofrei a făcut o radiografie a guvernării liberale din aceşti ani, insistând pe combinaţia PNL-PSD care, în opinia lui, este „un fel de asociere de tip penal în vederea săvârşirii de infracţiuni”.
„Din cauza asta, cei mai mulţi miniştri penali sunt ai actualului cabinet. PSD a reuşit să stea în umbra guvernului, beneficiind de efectele guvernării şantajând, făcând presiune sau tot felul de jocuri de culise, obligând PNL să facă anumite acţiuni. De fapt, PSD a reuşit să fure în continuare cu mâna Guvernului Tăriceanu”, a spus Onofrei.
El s-a arătat mâhnit de ceea ce a ajuns PNL, un partid care „nu seamănă deloc cu ceea ce era înainte de al Doilea Război Mondial”.
Din 1990 încoace, a spus Onofrei, PNL a căpătat „o vocaţie bolnăvicioasă a trădării”.
„După 1990 s-au înfiinţat partidele istorice care au pornit împreună ca o mişcare împotriva FSN. Pe atunci PNL şi Radu Cîmpeanu s-au separat de acest demers şi s-au dus singuri în alegeri şi au rămas în afara Parlamentului. CDR le-a întins o mână şi i-a adus înapoi, în 1996, în Parlament, apoi au lăsat efectele guvernării pe un singur partid şi au ieşit din această combinaţie, ca şi cum ei nu au participat, şi au venit cu idei chiar năstruşnice, propunându-l pe rege la preşedinţia României, susţinând PSD în 2000. Apoi au fost luaţi din nou de PD în alianţă, au intrat la guvernare, s-au făcut toţi paşii pentru intrarea României în UE şi toţi miniştrii care au dus greul integrării în UE, Gheorghe Flutur la Agricultură, Vasile Blaga la Interne, Monica Macovei la Justiţie, Sulfina Barbu la Mediu au fost scoşi din această combinaţie”, a relatat Onofrei.
(19 nov 2008, 12:03:10