Onofrei constată că liberalii şi social-democraţii care candidează pentru un loc în Parlament se feresc să se afişeze cu liderii lor naţionali sau judeţeni, explicându-şi acest lucru prin aceea că ei doresc să fie asimilaţi cât mai puţin cu partidele din care fac parte.
Şi asta, a explicat liderul democrat-liberal, pentru că „ei au realizat cum, de fapt, toată populaţia şi-a dat seama că mariajul malefic între PSD şi PNL a fost unul extrem de profitabil pentru unii şi extrem de neprofitabil pentru cei mai mulţi”.
„Ei se feresc să se afişeze cu preşedinţii lor de partid, cu preşedinţii de organizaţii judeţene, cu miniştrii, pentru că nu le aduc procente sau îi deranjează şi atunci vin şi critică felul nostru de a face campanie, că pe afişele noastre electorale, alături de candidaţi, apar şi primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean. E foarte normal, pentru că nouă nu ne este ruşine de oamenii noştri”, a spus Onofrei.
El a sesizat şi faptul că cei mai mulţi dintre candidaţii PNL şi PSD apar singuri în afişe. „Rar vedem doi candidaţi împreună. Cei mai mulţi sunt singuri. Singur cu proiectul lui, cu problema lui, cu dorinţa lui de a-şi rezolva măcar problema lui personală”, a comentat democrat-liberalul.
„Această campanie electorală nu este o licitaţie de proiecte, ci o selecţie de proiecte”
Onofrei i-a contrazis pe liberali şi social-democraţi, care încearcă să convingă electoratul că prim-vicepreşedintele naţional al PD-L, Theodor Stolojan, nu candidează.
„Ba candidează, pentru că şi Mircea Geoană (PSD) a fost anunţat candidat pentru funcţia de prim-ministru ca, de altfel, şi Călin Popescu Tăriceanu (PNL). Dacă Geoană s-a retras între timp din competiţie, e treaba lor, dar noi susţinem în continuare că alături de această echipă a noastră se află Theodor Stolojan, care candidează pentru funcţia de prim-ministru”, a spus candidatul PD-L Suceava.
El a tradus sloganul PSD „mai bine pentru cei mulţi”, spunând că forma corectă este „mai bine pentru mulţi şi foarte, foarte bine pentru puţini, şi anume pentru cei puţini din PSD şi pentru cei puţini din PNL care au profitat din plin de această guvernare”.
Onofrei a mai ţinut să sublinieze faptul că această campanie electorală nu este o licitaţie de proiecte, ci o selecţie de proiecte, precizând că degeaba unii contracandidaţi propun proiecte, dacă ele nu sunt parte a programului de guvernare al acelui partid.
„Proiectele trebuie să fie clare şi ancorate în programul de guvernare al acelui partid, care dă garanţia că dacă acel partid va guverna vor fi puse în aplicare”, a conchis Onofrei.
(18 nov 2008, 12:32:01