Dediţă a explicat că propunerea sa este corectă şi echitabilă atâta vreme cât societăţile folosesc infrastructura şi mâna de lucru locală. În plus, a arătat candidatul democrat liberal, vin bani suplimentari la bugetele locale care pot fi folosiţi pentru dezvoltarea comunităţilor.
„În prezent taxele şi impozitele se plătesc la sediul central al societăţilor şi nu este corect. Sunt foarte multe societăţi din alte judeţe care îşi desfăşoară activitatea prin puncte de lucru în diferite localităţi de pe raza judeţului Suceava, foarte multe în mediul rural şi prin această măsură aducem venituri care pot susţine dezvoltarea rurală”, a precizat Dediţă.
El a mai arătat că o sursă de venituri pentru bugetele locale ar putea-o reprezenta şi exploatarea resurselor minerale de pe raza comunelor, precum balastul.
„Pe toată Valea Moldovei sunt o grămadă de exploatări, balastiere care pentru comunităţi, pentru consiliile locale nu aduc nici un venit. Veniturile se duc în altă parte. Dimpotrivă, localităţile, ca să poată să-şi balasteze un drum, plătesc la cei are exploatează balastierele. E normal să intervenim legislativ şi să aducem venituri şi din aceste resurse la comunităţile locale. Acum veniturile merg la Apele Române, iar comunitatea răspunde de îndiguiri, regularizări şi mi se pare normal să beneficieze măcar de o parte din venituri”, a spus Dediţă.
El a mai ţinut să sublinieze faptul că propunerile sale de a atrage mai mulţi bani la bugetele locale se înscriu în programul PD-L privind dezvoltarea rurală.