Flutur a precizat că, deşi liderii celor două formaţiuni politice îi transmit să nu se mai plângă de lipsa de finanţare şi să găsească alte resurse, aceştia ar trebui să ştie că ei sunt cei care au lăsat bugetul judeţului „pe zero”.
Flutur a arătat că actuala conducere a CJ Suceava este preocupată de găsirea resurselor financiare pentru acoperirea unor cheltuieli urgente, printre care asigurarea fondurilor pentru plata salariilor majorate ale personalului din sistemul de protecţie socială, pentru programul „Cornul şi Laptele”, dar şi pentru lucrări de infrastructură.
„Noi căutăm sursele de finanţare, dar ei sunt cei care au lăsat zero la resurse. Oare liderii PSD şi PNL vor ca pentru a atrage noi fonduri la bugetul judeţean să majorăm impozitele şi taxele?”, a spus Flutur.
El a adăugat că reprezentanţii PSD nu ar trebui să acuze lipsa de preocupare pentru găsirea fondurilor pentru funcţionarea CJ Suceava în condiţiile în care „au pustiit” bugetul judeţului.
„Nu au dreptul moral să critice acum conducerea Consiliului Judeţean Suceava, după ce au pustiit ca, în vremea popoarelor migratoare, la capitolul buget”, a mai adăugat preşedintele CJ Suceava.
„PNL şi PSD folosesc bugetul de stat ca buget de campanie”
Gheorghe Flutur a arătat că principalii vinovaţi pentru subfinanţarea judeţului Suceava sunt atât PSD, cât şi PNL.
„Cei de la PNL au spus, după inundaţii, că vor da bani, la nivelul a 30 de milioane de lei, însă între timp au uitat. Ne-au ţinut aproape trei luni de zile blocaţi, nu au dat nici un leu, până când în sfârşit s-au gândit domnii Băişanu, Capră şi Prodan cum să împartă banii care vin pentru judeţul Suceava. Şi tot ei vin şi critică modul cum se administrează judeţul. Noi încercăm să administrăm aşa cum trebuie, dar cred că principalul motiv pentru care s-a ajuns în situaţia actuală este această cârdăşie mizerabilă care s-a creat între PNL şi PSD, care folosesc bugetul de stat ca buget de campanie”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a reamintit că Executivul a aprobat alocarea a 5 milioane de lei pentru judeţul Suceava, în condiţiile în care Consiliul Judeţean are de plătit 20 de milioane de lei pentru salariile personalului din sistemul de protecţie socială, 7,9 milioane de lei pentru programul „Cornul şi Laptele”, la care se adăugă şi cheltuielile pentru reabilitarea infrastructurii rutiere care a fost distrusă la inundaţiile din luna iulie 2008.
(24 oct 2008, 16:34:22