Onofrei a recunoscut că una dintre neîmplinirile sale în mandatul de prefect a fost tocmai aceea că nu a reuşit să găsească o soluţie pentru pădurile revendicate de Fondul Bisericesc.
„Acest lucru a creat confuzie, nemulţumiri foarte multe, suspiciune foarte mare. Or cred că tocmai acest lucru ar trebui evitat, mai ales că eu am şi făcut o declaraţie la un moment dat în care am spus că, în forma actuală, pare să fie un act de corupţie, pentru că m-am referit la faptul că proprietatea nu ajunge la cel care a deţinut-o”, a spus Onofrei.
El a precizat că această lege ar trebui să ţină cont de contextual actual şi de colaborarea cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. „Arhiepiscopia trebuie să fie parte în acest proiect, mai ales că vine şi în întâmpinarea a ceea ce eu am crezut dintotdeauna, că proprietatea trebuie să se întoarcă obligatoriu la cel care a deţinut-o. Or acest lucru trebuie legiferat definitiv şi corect în interesul Bucovinei. Cu atât mai mult cu cât unul dintre proiectele pe care le susţine Consiliul Judeţean este turismul în Bucovina, cu componenta turismul religios. Pentru asta trebuie rezolvată problema Fondului Bisericesc, pentru că şi obiectul turismului, care sunt mănăstirile şi monumentele istorice, trebuie să aibă o finanţare constantă şi îndestulătoare”, a spus democrat liberalul.
Onofrei a subliniat că acest proiect de lege îl înscrie în proiectul său denumit generic “pactul pentru Bucovina” şi se aşteaptă să fie susţinut de toţi parlamentarii de Suceava, indiferent de culoarea politică, “spre binele Bocovinei”.