Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Corneliu Popovici, candidat la Senat pe colegiul Rădăuţi, a declarat că este nevoie ca în judeţ să se reinstaureze starea de normalitate instituţională, astfel încât Prefectura şi Consiliul Judeţean să funcţioneze în interesul cetăţenilor.
„Nimănui nu-i face plăcere să amintească de dezastrul din 2006, din Arbore în special, dar dacă mergem acolo astăzi o să vedem că oamenii care au avut de suferit atunci au un acoperiş deasupra capului. Somăm ca disputele politice să înceteze imediat şi vă transmitem mesajul oamenilor aflaţi la necaz care ne-au trecut pragul de atâtea ori, şi mă refer la oameni din Gura Solcii, Ulma, Brodina, Straja, Ţibeni, şi care ne-au spus „a venit iarna, în afară de Dumnezeu cine se mai gândeşte la noi?”. De aceea cerem ca gardul de sârmă ghimpată dintre Prefectură Consiliul Judeţean să fie dărâmat încă o dată”, a declarat Popovici.
„Nu este posibil ca prin judeţ să treacă miniştri, preşedinte, premier, copiii preşedintelui şi după aceea să se lase liniştea”
Vicepreşedintele PSD Suceava a amintit de disputele dintre Flutur şi Băişanu pe tema repartizării celor 36 de milioane de lei alocate de guvern pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţii, arătând că întârzierea mare cu care au venit banii a făcut ca unele obiective afectate să se găsească exact în acelaşi stadiu ca în urmă cu două luni. Popovici a dat exemplul podului de la Marginea şi a podului de la Todireşti.
„Din nefericire, banii nu au ajuns acolo unde trebuie şi, pe baza unor dispute care se poartă între cele două instituţii, că-i dăm într-o parte sau în cealaltă, că-i dăm la ai noştri sau ai voştri, aceşti bani sunt şi astăzi în contul Consiliului Judeţean, iar iarna ne bate la uşă, infrastructura nu este refăcută, casele nu sunt reconstruite, iar oamenii ne cer ajutorul. Nu este posibil ca în perioada inundaţiilor să treacă prin judeţ miniştri, preşedinte, premier, copiii preşedintelui şi după aceea să se lase liniştea. La podul de la Marginea nu s-a mişcat un ac faţă de situaţia în care l-a lăsat apa acum două luni. Lângă podul de la Todireşti nici măcar un alt pod secundar de trecere nu este făcut, iar locuitorii îşi pun viaţa în pericol folosind acelaşi pod pentru că nu au altă modalitate de a traversa râul Soloneţ”, a mai spus Popovici.
(20 sep 2008, 12:33:42