În replică, Mihai Sandu Capră a anunţat că în perioada următoare va prezenta opiniei publice un lung metraj intitulat „Demagogia de şapte ani deasupra judeţului Suceava”, care va conţine întreaga activitate a lui Gheorghe Flutur în calitate de senator al României din partea judeţului Suceava.
„Când domnul Flutur a plecat de la PNL am avut o discuţie cu dumnealui, în care îmi spunea că îmi respectă decizia mea de a rămâne la PNL. Totodată m-a întrebat dacă pot să păstrez o anumită rezervă, eu faţă de el, şi el faţă de mine, privind denigrarea în presa locală. Eu am acceptat acest lucru şi după cum se vede m-am ţinut, până acum, de promisiunea făcută. Nici azi nu aş fi spus ceva, dacă el nu m-ar fi atacat”, a precizat Mihai Sandu Capră.
„El a făcut de râs mandatul de parlamentar”
Deputatul PNL a arătat că în mandatul de senator din perioada 2000 – 2004, Gheorghe Flutur a avut 18 iniţiative legislative, dintre care patru au fost admise şi 14 respinse.
De asemenea, deputatul PNL a arătat că în mandatul început în 2004, Flutur a avut zece iniţiative legislative, din care doar una a fost admisă, restul fiind respinse sau retrase.
Spre comparaţie, Mihai Sandu Capră a precizat că în singurul său mandat de deputat a avut 25 de propuneri legislative, din care şapte sunt deja legi, nouă sunt în dezbatere, şapte au fost respinse, iar alte două retrase.
„Mai mult, legat de prezenţa mea şi a dumnealui în Parlament, am făcut un inventar şi am constatat că el are mai multe ore la televizor decât în Senatul României. În patru ani eu am avut doar două sau trei absenţe de la şedinţele comisiei de buget finanţe, al cărei membru sunt, însă şi acestea au fost motivate. Şi asta pentru că eu, chiar dacă sunt la primul meu mandat de parlamentar, am luat lucrurile în serios chiar de la început şi mi-am îndeplinit obligaţiile întocmai. Deci domnul Flutur nu poate să spună că eu am făcut de râs mandatul de parlamentar, ci din contră, el l-a făcut de râs”, a declarat Sandu Capră.
El a mai precizat că Gheorghe Flutur „a minţit” electoratul sucevean, în special din zona de munte, promiţând înfiinţarea tribunalelor pământului sau a notariatelor săteşti, iniţiative care nu s-au concretizat.
„A ajuns şi ministru şi nu s-a ţinut de cuvânt. Şi nu m-ar mira, cunoscând forţa domnului Flutur în a minţi, ca aceste lucruri, promise în 2004, să fie prinse în planul de guvernare al PD-L”, a precizat Sandu Capră.
„Flutur s-a împotrivit atragerii de fonduri pentru judeţul Suceava”
Deputatul PNL a mai explicat că în anul 2004 nu a putut depune un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2005, prin care judeţul Suceava ar fi putut să primească 30 milioane de lei, deoarece Gheorghe Flutur s-ar fi împotrivit unei astfel de iniţiative. Mihai Sandu Capră a arătat că motivul pentru care Gheorghe Flutur s-a împotrivit a fost acela că banii ar fi urmat să ajungă la Consiliul Judeţean, condus în acea perioadă de social democratul Gavril Mîrza.
„Gheorghe Flutur s-a împotrivit atragerii de fonduri pentru judeţul Suceava. Oricum, în următorii ani nu am mai discutat cu el de aceste amendamente pe care urma să le depun. Şi am reuşit ca în fiecare an să aduc aproximativ 30 de milioane de lei, fonduri suplimentare la bugetul judeţului”, a mai declarat deputatul PNL.
El a spus că deşi Gheorghe Flutur conduce în momentul de faţă Consiliul Judeţean, în momentul în care se va discuta legea bugetului de stat pentru anul 2009 va propune din nou suplimentarea sumelor care ar urma să fie alocate judeţului Suceava.
„Mă întreb însă dacă domnul Flutur nu va spune că el a fost cel care a adus banii. El e ca un copil mic. Se bate cu pumnul în piept şi spune că el face totul”.
(20 sep 2008, 11:40:35