Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, deputatul Eugen Constantin Uricec, recomandă factorilor responsabili să adopte soluţiile tehnice cele mai corecte, indiferent de costuri, pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţii precum diguri de protecţie, apărări de maluri, poduri sau podeţe, astfel încât acestea să reziste în eventualitatea producerii altor calamităţi.
În acelaşi timp, Eugen Uricec, de profesie inginer constructor, atrage atenţia firmelor de construcţii angrenate în refacerea infrastructurii judeţene să execute lucrări de calitate care să respecte toate normele tehnice în vigoare.
„Este momentul ca specialiştii să găsească soluţiile corecte”
Parlamentarul democrat liberal a arătat că an de an, inundaţiile distrug poduri, podeţe, sau apărări de maluri tocmai din cauză că se folosesc soluţii tehnice de conjunctură, precizând că acum este momentul ca specialiştii să tragă concluziile necesare şi să găsească soluţiile cele mai bune, chiar dacă acestea sunt costisitoare.
„An de an se cheltuiesc sume importante de bani pentru refacerea obiectivelor afectate de ape, în loc să adoptăm o soluţie corectă, mai scumpă, dar mai trainică. Spre exemplu, deschiderile podurilor trebuie să fie cele optime, nu scurte cum am văzut în unele cazuri, iar apărările de maluri, cel puţin în preajma podurilor, să fie betonate, nu din piatră. Un lucru foarte important, evaluarea lucrărilor care se fac trebuie să fie corectă şi realizată cu mare responsabilitate de o comisie tehnică de specialişti. Vă mai dau un exemplu, digul de pe râul Prut care, iată, a rezistat la calamităţi pentru că soluţia tehnică a fost adoptată cu responsabilitate şi profesionalism”, a declarat Uricec.
El a mai ţinut să sublinieze faptul că inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie au produs în judeţ pagube de circa 700 de milioane de lei, din care 300 de milioane la infrastructura de drumuri.
(18 aug 2008, 11:10:21