Liberalii şi democrat-liberalii câmpulungeni, fiecare deţinând câte 6 voturi în Consiliul Local, s-au războit crunt încă din şedinţa de constituire a noului legislativ, pentru că fiecare partid a încercat să impună viceprimarul municipiului. Orientarea voturilor celor doi consilieri PSD şi ale celor doi independenţi au fost incerte până în ultima clipă pentru partidele dominante, ceea ce a sporit presiunea psihologică.
Şedinţa derulată la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost organizată ca una solemnă, derulată în prezenţa prefectului sucevean Alexandru Băişanu, directorului Oficiului prefectural Cîmpulung Moldovenesc, Gheorghe Andrei şi a numeroşi invitaţi din partea unor instituţii şi agenţi economici.
Reuniunea, consacrată validării oficiale şi depunerii jurământului de către noii aleşi, a fost prezidată iniţial de decanul de vârstă al CL, Gheorghe Niga (57 ani), secondat de cei mai tineri membri ai noului legislativ, Dan Timu şi Ioan Ţăranu ( 25, respectiv 33 ani), iar ulterior, procedural, de consilierul Gavril Chirodea (PNL). Doar 16 din cei 17 consilieri nou aleşi au fost prezenţi. Reprezentantul PNG-CD, Liviu Stoleru, a fost anunţat ca absent motivat şi prefectul Băişanu a atras atenţia că absentul ar fi trebuit să îşi dovedească motivul prin documente, eventual certificat medical. Asistenţa a zâmbit cu subînţeles, pentru că tânărul consilier se afla, de fapt, în luna de miere în Egipt şi se ştia că nu a putut să amâne călătoria.
Consiliul Local câmpulungean în noua sa componenţă include statistic, din punct de vedere al nivelului pregătirii, 11 membri cu studii superioare şi 6 cu studii medii. Toţi consilierii municipiului sunt, de această dată, bărbaţi, iar trei dintre ei poartă acelaşi nume –Giosan.
Democrat-liberalul Mihăiţă Negură, noul viceprimar câmpulungean
Cel mai disputat punct de pe ordinea de zi a şedinţei noului legislativ a fost alegerea viceprimarului. Au fost propuşi liberalul Gavril Chirodea şi democrat-liberalul Mihăiţă Negură, iar pentru că întreaga asistenţă ştia de negocierile „secrete” avute în prealabil de partide, chiar prefectul Băişanu a cerut elegant şi autoritar consilierilor să dovedească seriozitate la vot şi să nu divulge prin nici o metodă secretul propriului vot pentru a demonstra loialitate vreunei părţi.
Viceprimarul nu a putut fi ales din primul tur pentru că, deşi democrat-liberalul Negură a avut 8 voturi, faţă de 7 ale liberalului Chirodea, un vot nul a făcut ca Negură să nu aibă majoritatea legală. La al doilea tur situaţia a fost tranşată radical, pentru că nu a mai fost nici un vot nul şi democrat-liberalul Mihăiţă Negură a devenit noul viceprimar câmpulungean.
Primarul Gabriel Şerban a părăsit sala imediat, pentru a se întâlni separat cu un reprezentant guvernamental şi acest demers a fost considerat anormal şi lipsit de respect de către democrat-liberalul Cristian Cuciurean. Ulterior a fost stabilită, tot cu dispute intense între PNL şi PD-L, componenţa comisiilor de specialitate ale CL.
Democrat-liberalii au ţinut morţiş ca viceprimarul să facă parte din comisia economică şi liberalul Ioan Piticar, fermier de profesie, a trebuit să se mute, în pofida protestelor sale, la comisia pentru cultură şi sport. Totodată, social-democratul Vasile Vargan a insistat ca fiecare component al comisiilor să fie propus şi votat separat şi să nu se folosească metoda listelor negociate între partide.
Prefectul Alexandru Băişanu a ţinut la final să îi felicite pe noii aleşi câmpulungeni şi să îi îndemne să renunţe la haina politică pentru a se dedica administraţiei locale şi pentru a face din Câmpulung Moldovenesc o perlă turistică a judeţului Suceava.
(20 iun 2008, 15:55:40
acest prost cu 4 clase nici nu merita in cl dar l/au votat gospodarii, cat despre d stoleru ar trebui sa fie crezut.