Deputatul Aurel Olărean, candidatul la funcţia de primar Aurel Olărean consideră acum, în 2008, că e inadmisibil ca primarul în funcţie, Mihai Frunză, să prezinte la capitolul realizări faptul că la Rădăuţi în ultimii ani nu au fost probleme cu încălzirea apartamentelor pe timp de iarnă şi că apa caldă se furnizează zilnic, de dimineaţă până seara.
Să ne amintim cum era la Rădăuţi în urmă cu câţiva ani, pe vremea când Aurel Olărean, în calitate de consilier municipal, a fost desemnat ca unic reprezentant al Consiliului Local în AGA la Servicii Comunale.
În 1999, apa caldă s-a oprit din luna mai, iar personalul de la Servicii Comunale a fost trimis în concediu fără plată. Din cauză că nu s-a dat apă caldă, societatea a înregistrat pierderi de circa 2 miliarde lei (la nivelul anului 1999!), nu au fost bani pentru reparaţia cazanului de la centrala oraşului şi nici pentru combustibil. Iarna a venit, rădăuţenii nu aveau nici apă caldă, nici căldură, iar conturile SC Servicii Comunale au fost blocate. Tabloul era sumbru la Rădăuţi: locuinţe îngheţate, calorifere care crăpau în case şi la şcoli din cauza gerului…
Printre primele măsuri luate de Olărean a fost stabilirea unui program de apă caldă de 3 ore pe săptămână, dar care oricum nu putea fi asigurat deoarece nu era combustibil. În calitate de reprezentant unic al Consiliului Local în AGA la Servicii Comunale, Aurel Olărean nu a fost preocupat de deblocarea situaţiei, ci de lichidarea ineficienţei activităţii la... restaurantul „Cina”.
Administratorii Florea şi Chifan au propus închirierea localului, iar Olărean s-a „luptat” pentru ca preţul de pornire al licitaţiei să fie cât mai mic. Caietul de sarcini s-a făcut nu pentru închiriere, cum s-a consemnat în procesul-verbal, ci pentru cumpărare. Iar singura societate care a achiziţionat caietul de sarcini a fost SC Apollo SRL Rădăuţi, firma lui Olărean. Se pregătea astfel să pună mâna pe restaurantul „Cina”, cu toate dotările şi utilităţile, pentru circa 150 milioane lei.
Între timp, îi demite pe administratorii Florea şi Chifan şi-l aduce director pe Freitag. Acesta a condus pentru 2-3 săptămâni Servicii Comunale cu ştampila în buzunar din biroul de la Bucovina Tex, în colaborarea cu Olărean şi directorul fabricii, Gheorghiu. Nu a manifestat nici un fel de preocupare pentru a aduce combustibil la Rădăuţi, deşi era luna noiembrie.
Licitaţia de cumpărare a restaurantului „Cina” a fost suspendată de Nistor Tătar, imediat ce a devenit director la SC Serviciila Mănăstirea „Bogdana”, care a acţionat ca mediator pe lângă firma Dany Grup, a reuşit deblocarea situaţiei, prin reeşalonarea datoriei pe 6 luni, cu procese în instanţă, astfel încât s-a putut lua combustibil şi s-a dat căldură în Rădăuţi. Comunale, în noiembrie 1999. Tot el, cu sprijinul stareţului de
(12 iun 2008, 12:12:06