Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava, Ovidiu Donţu, i-a solicitat contracandidatului său de la PD-L, primarul în exerciţiu Ion Lungu, ca astăzi să facă publice toate contractele de lucrări executate de firma fratelui său geamăn, Constantin Lungu, pe bani publici.
„Cred că sucevenii trebuie să ştie valoarea sumelor cheltuite de fratele geamăn al primarului din banii publici”, a spus Donţu.
El a vorbit ieri, într-o conferinţă de presă, de „cele cinci ţepe” trase sucevenilor de Ion Lungu, subliniind că ultima, cea referitoare la montarea pavelelor pe trotuare, este „cea mai mare”.
Donţu a arătat că montarea unui metru pătrat de pavele costă 600.000 de lei vechi şi nu 1,3 milioane, aşa cum declarase anterior Lungu, diferenţa de 700.000 de lei vechi reprezentând „jaful”.
„Haideţi să ne uităm la oferta unei firme făcută în sistemul privat în Suceava pentru montarea pavelelor. 370.000 de lei vechi costă un metru pătrat de pavele, montarea lor nu poate depăşi 30% din preţ, iar nisipul costă 100.000 de lei vechi metrul pătrat. Iată că maxim 600.000 de lei vechi poate costa montarea unui metru pătrat de pavele în Suceava. Este o frază foarte interesantă în sistemul comercial, şi anume se acordă discount în funcţie de cantitate şi modalitatea de plată. Cred că în Suceava cantitatea poate fi de natură să ducă la obţinerea unui discount”, a precizat Donţu.
El a mai spus că un metru pătrat de covor asfaltic pentru trotuare costă 400.000 de lei vechi şi nu 1,6 milioane de lei, cum a spus primarul, şi este convins că între risipa banului public şi campania electorală opulentă a lui Ion Lungu există o legătură.
„Cred că sucevenii trebuie să ştie valoarea sumelor cheltuite de fratele geamăn al primarului din banii publici”
„Iată de ce suntem în măsură să lansăm contrasloganul „Garantat s-a furat”. Cum, de unde, cât, în termen de 90 de zile de la preluarea primăriei. Voi face un raport public pentru toate aceste lucruri găsite în primărie”, a spus Donţu.
El a amintit de alte „patru ţepe” date de primarul Ion Lungu sucevenilor, precum cea în care firma fratelui său geamăn a subcontractat lucrări la şcoli, licee şi la punctul termic Obcini 3 sau cea care vizează asfaltarea străzilor, unde s-au cheltuit 7 milioane de euro, „iar în ziua licitaţiei Calea Unirii era terminată”.
Donţu a mai amintit de digul de la Berchişeşti făcut tot cu firma fratelui geamăn al primarului Sucevei, „care s-a rupt”, sau de achiziţionarea autobuzelor pentru transportul de călători la preţ dublu, „văduvindu-i pe suceveni de a mai avea în acelaşi preţ achitat încă 30 de autobuze pentru ca oamenii să circule civilizat, nu înghesuiţi ca sardelele”.
Nu în ultimul rând, Donţu a amintit de risipa banului public pentru a aduce în cartierul Burdujeni apă de Berchişeşti amestecată cu apă de Mihoveni, în condiţiile în care putea fi realizată o lucrare de calitate cu fonduri europene neramburabile.
(26 mai 2008, 13:18:32