Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Suceava, Ovidiu Milici, a calificat ca nefondate acuzele aduse de vicepreşedintele PD-L Suceava, Vasile Ilie, cu privire la inexistenţa unei strategii de dezvoltare a judeţului, existenţa unei birocraţii excesive în această instituţie, a unui anumit grad de corupţie sau lipsa transparenţei şi a sprijinului pentru comunităţile locale în vederea de atragerea de fonduri europene.
Milici a ţinut să-i transmită lui Vasile Ilie că în momentul de faţă, CJ Suceava implementează 10 proiecte cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 16 milioane de euro, fiind promovate alte opt proiecte pentru reabilitarea unor drumuri judeţene, de peste 48 milioane de euro.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al CJ Suceava a precizat că această instituţie are pregătite alte 17 proiecte, tot pentru modernizarea unor drumuri judeţene, cu o valoare de peste 61 milioane de euro.
„Este foarte adevărat că în ultimul timp au apărut în Suceava foarte mulţi ‘specialişti în proiecte’ pe metru pătrat, care consiliază populaţia în direct la televiziune, spunând lucruri care nu au nici un suport în realitate. Ţin să-i informez pe aceştia că CJ Suceava a fructificat oportunităţile de finanţare din fonduri nerambursabile europene, fiind caz de bună practică pentru multe dintre instituţiile similare din România”, a precizat Ovidiu Milici.
CJ Suceava are implementat un sistem de management al calităţii
Făcând referire la lipsa transparenţei şi la birocraţia excesivă reclamată de Vasile Ilie, Ovidiu Milici i-a transmis acestuia că CJ Suceava este a cincea instituţie de acest gen din ţară în care s-a implementat un Sistem de Management al Calităţii care a fost certificat de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii Bucureşti, ca fiind conform cu Standardul de calitate ISO 2001:9001. El a explicat că această certificare s-a făcut cu scopul de a îmbunătăţi activitatea CJ Suceava, sens în care nou angajaţi ai instituţiei au participat la cursuri de formare ca auditor intern în domeniul calităţii, iar patru dintre aceştia fiind implicaţi direct în managementul calităţii.
„De asemenea, se tot repetă că nu există o strategie de dezvoltare. Ori strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului pentru perioada 2008-2013 va fi supusă aprobării în viitoarea şedinţă de Consiliu Judeţean după ce a fost postată pe site-ul instituţiei două luni de zile pentru dezbatere publică”, spune Ovidiu Milici.
El a mai adăugat că această strategie a ţinut cont şi de nevoile de dezvoltare ale judeţului Suceava, dar şi de strategia regională şi naţională de dezvoltare.
(14 mai 2008, 12:00:21