Liberalii suceveni au decis să-şi facă ordine în partid şi să-i excludă pe cei care au anunţat că au alte simpatii politice, precum primarul de Suceava, Ion Lungu, cel de Fălticeni, Vasile Tofan, şi ceilalţi primari liberali care şi-au declarat intenţia de a candida pentru un nou mandat din partea PD-L.
Preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene Suceava, senatorul Tiberiu Prodan, a declarat, ieri, că Biroul Permanent Judeţean, întrunit la sfârşitul săptămânii trecute, a votat în unanimitate ca organizaţiile locale din care fac parte cei în cauză să analizeze şi să dispună excluderea lor din partid în maxim două, trei zile.
„Am aprobat vineri ridicarea sprijinului politic pentru ei, iar pasul următor este excluderea. Luni va fi exclus Tofan, la Fălticeni, marţi Lungu, la Suceava şi toţi ceilalţi care au plecat. Până pe 29 martie trebuie să finalizăm listele de candidaţi şi trebuie să avem lucrurile clare”, a precizat liderul PNL.
Lungu: „Mi-au făcut un bine şi le mulţumesc”
Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, Angela Zarojanu, a declarat că la şedinţa Biroului Permanent Municipal de marţi, 18 martie, excluderea lui Ion Lungu este primul punct pe ordinea de zi. „Prin ceea ce a făcut, Ion Lungu a arătat că a trădat partidul. Trebuie să facem ordine şi curăţenie pentru că aceşti primari stau agăţaţi în PNL şi fac politica altor partide. Pentru noi, ei nu mai contează, i-am trecut pe lista persoanelor neimportante”, a afirmat Zarojanu.
Fostul preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, primarul Ion Lungu, a salutat decizia foştilor săi colegi de partid şi le-a mulţumit.
„Mi-au făcut un bine şi le mulţumesc. Alţii se roagă să fie excluşi, eu am fost exclus fără să mă rog, ceea ce înseamnă că Organizaţia Judeţeană a PNL Suceava mă apreciază. Este o decizie normală, care ar fi trebuit luată mai demult, de când am anunţat că voi candida pe lista PD-L”, a declarat primarul Lungu.
Menţionăm că, dacă Ion Lungu ar fi demisionat din PNL, ar fi trebuit, conform legii, să renunţe şi la mandatul de primar. Prin excludere această problemă s-a rezolvat şi el poate rămâne în funcţie până la alegerile locale, la fel ca şi ceilalţi primari liberali care şi-au declarat „simpatia” pentru PD-L. Până acum, singurii care au renunţat la mandatele de ales local obţinute pe lista altor partide şi şi-au dat demisia din funcţii şi partid, atunci când au migrat politic, au fost consilierii judeţeni.
(17 mar 2008, 13:58:16
se vede ca o lectie e prea putin.