Vicepreşedinţii PNL, Norica Nicolai şi Theodor Meleşcanu, au declarat, la Suceava, că viitoarea majoritate parlamentară care se va stabili după alegerile generale nu trebuie să includă şi PD-L. Atât Nicolai, cât şi Meleşcanu, consideră că PD-L este un partid conflictual şi fără proiecte politice pentru România.
După ce vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a înaintat posibilitatea formării unei coaliţii între PNL-PSD-PC-UDMR, Theodor Meleşcanu a precizat că deocamdată o astfel de variantă nu a fost discutată în cadrul Biroului Permanent al PNL.
„Domnul Crin Antonescu şi-a exprimat o opinie personală, având în vedere că este preşedintele Grupului PNL din Camera Deputaţilor şi vicepreşedinte PNL cu probleme de strategie politică. Însă un lucru este clar. În funcţie de rezultatele care vor fi la alegeri, noi considerăm că va trebui formată o majoritate care să facă din PD-L cel mai important partid de opoziţie în perioada 2008-2012”, a declarat Theodor Meleşcanu.
Vicepreşedintele liberalilor a arătat că PNL vrea să creeze o majoritate care să asigure României să evolueze într-o perioadă în care, pe de o parte, există probleme de adaptare la Uniunea Europeană, iar pe de altă parte trebuie să facă faţă unei crize economice apărută pe plan internaţional.
De asemenea, Norica Nicolai a precizat că PNL exclude orice colaborare cu PD-L la nivel guvernamental. Ea a arătat că după alegerile generale, pot fi consideraţi parteneri de discuţie toate forţele politice care vor să se alăture unui proiect liberal viabil, pentru asigurarea unei stabilităţi politice şi pentru consolidarea instituţională. „Considerăm că este normal ca partidele care nu au proiecte, ci doar limbaj viu colorat, cum este PD-L, să rămână în afara actului de decizie”, a încheiat Norica Nicolai.
(10 mar 2008, 17:30:24
citeodata, un partid de stinga se poate intilni cu un partid de dreapta atunci cind raspunsurile politice date anumitor probleme coincid. aceste raspunsuri pot coincide pentru ca, dupa caderea blocului comunist, se pare ca partidele tind sa migreze spre centru. desi par fortate, aceste aliante nu sunt noi si ar putea fi chiar functionale daca binele natiunii ar fi scopul ultim.
teama mea, insa, e ca scopul final e binele grupurilor de interese din spatele acestor partide, care, dupa cite se vede, e unul si acelasi!