Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a făcut, joi, apel, la „toţi actorii implicaţi în campania electorală” cerându-le „să evite să atragă Instituţia Prefectului în această competiţie”.
Onofrei a precizat, printr-un comunicat de presă, că Prefectura are atribuţii doar în organizarea din punct de vedere tehnic şi logistic a alegerilor şi că din această perspectivă instituţia este deschisă la orice sugestie care ar asigura desfăşurarea alegerilor în mod legal şi transparent.
„Nu înţeleg atacurile directe sau indirecte la adresa mea, în special în calitatea pe care o am, de reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Reproşul preşedintelui CJ Suceava la adresa activităţii unor servicii deconcentrate este un reproş implicit la adresa activităţii Prefectului şi a Guvernului în acelaşi timp”, a arătat prefectul, care şi-a declarat public şi solidaritatea cu primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu, în subordinea căruia se află Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Durabile, Dacian Cioloş, în subordinea căruia se află Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agriculrură Suceava, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, în subordinea căruia se află Autoritatea de Sănătate Publică Suceava şi cu ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în subordinea căruia se află Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava.
Prefectul, mulţumit de activitatea profesională a şefilor de deconcentrate
„Dacă există nemulţumiri, acestea ar trebui adresate în primul rând prefectului judeţului, punctual şi nominal. Mă întreb despre cine ar putea fi vorba în cazul acestor reproşuri? Despre doamna Odette Nicolae, director executiv al ASP Suceava, despre domnul Dragoş Juravle, director al APIA Suceava, despre domnul Petrea Dulgheru, director executiv al DSVSA Suceava sau despre Petrică Ropotă, director executiv al DGFP Suceava? La şedinţa Colegiului Prefectural din data de 26 februarie 2008 tocmai am prezentat o sinteză a activităţii, pentru anul 2007, a serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte autorităţi ale administraţiei centrale reprezentate în teritoriu, din care a rezultat faptul că se înregistrează o creştere a indicatorilor de performanţă în cazul instituţiilor la care am făcut referire mai sus, comparativ cu anii precedenţi”, afirmă prefectul de Suceava.
Dintre şefii instituţiilor deconcentrate menţionaţi, unii sunt fără apartenenţă politică, iar alţii membri PNL.
Onofrei a mai precizat că perioada următoare va prezenta o parte din indicatorii relevanţi pentru activitatea din anul 2007 a serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor sau instituţiilor aflate în subordinea Guvernului sau a altor autorităţi centrale.