Democrat-liberalii suceveni, prin vocea purtătorului de cuvânt al organizaţiei Suceava a PD-L, avocat Radu Ursu, i-au înţepat, ieri, pe social-democraţi cu cele două dosare penale în care este cercetată finanţarea campaniei electorale a PSD Suceava din 2004.
Avocatul Ursu a declarat, în conferinţă de presă, că cele două dosare aflate pe rolul instanţelor, care vizează lideri locali ai PSD, arată că organizaţia din Suceava a social-democraţilor „s-a transformat într-o cooperativă pentru că agenţii economici, fără voia lor, au fost implicaţi în campania forţată de depunere de fonduri în contul unei asociaţii şi apoi fundaţii, Alianţa pentru democraţie din Bucovina, apoi Armonia”.
„Ulterior, aceşti agenţi economici au început să facă comentarii defavorabile la adresa conducerii PSD Suceava, astfel că noi suntem obligaţi să subliniem acest aspect extrem de negativ. În special purtătorul de cuvânt al PSD Suceava evită în mod repetat să facă orice fel de consideraţii, pentru că evident nu pot fi făcute decât consideraţii defavorabile. În campania respectivă, după opinia noastră, PSD nu s-a comportat ca un partid politic, ci ca o grupare care colecta sume mari de bani, de ordinul miliardelor de lei vechi, aşa cum se descrie în rechizitoarele care fac obiectul celor două dosare penale”, a declarat purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava.
Finanţarea „Ghidului primarului de comună”, la secret
Întrebat dacă rechizitoriile procurorilor au valoarea unei sentinţe judecătoreşti, avocatul Ursu a răspuns că „opiniile politice nu au legătură cu aspectele juridice” şi că declaraţiile sale au fost făcute în calitate de om politic, nu de avocat.
Totodată, el a spus că între activitatea de finanţare a unor cărţi cu subiect social-democrat, incriminată în cele două dosare ale liderilor PSD, şi cea de editare a „Ghidului primarului de comună”, anunţată de PD-L, nu sunt similitudini.
Avocatul a refuzat, însă, să spună sub ce formă finanţează PD-L editarea şi distribuirea „Ghidului primarului”.
„Acestea sunt evenimente viitoare şi nesigure şi despre care în conferinţa de presă de astăzi prefer să nu discut. Nu sunt în măsură să vă ofer răspuns”, a afirmat Radu Ursu.
„Gheorghe Flutur constituie un model demn de urmat”
După campania electorală din 2004 a PSD, Radu Ursu a condamnat şi atitudinea PNL, de a-l lua ca ţintă a atacurilor politice pe liderul PD-L Gheorghe Flutur.
„Atitudinea PNL este de patricieni, naţionali sau locali. Patricienii locali au făcut mai multe consideraţii lipsite de obiect la adresa lui Gheorghe Flutur. Total în contra realităţii, afirmau că dintr-un no name, aşa cum ar fi fost Gheorghe Flutur la momentul intrării sale în politică, PNL a făcut un personaj extrem de cunoscut şi că acesta nu-şi manifestă recunoştinţa faţă de partidul care l-a creat din punct de vedere politic. Eu o să-mi permit să fiu de părere absolut inversă, în sensul că personalitatea şi activitatea practică a domnului Flutur, după opinia mea şi a noastră, a fost cea care a ridicat standardele PNL la nivel de judeţ, dar ridicând Gheorghe Flutur standardele PNL, la umbrela acestuia se ascund persoane care sunt no name şi-şi însuşesc valorile unui partid cu care din păcate nu au nimic altceva în comun decât faptul că sunt membrii acestuia. Mi se pare evident să luăm apărarea liderului nostru atâta vreme cât apreciem că diferitele consideraţii făcute de formaţiunile politice adverse nu-şi au suport. Gheorghe Flutur constituie un model demn de urmat”, a apreciat purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava.
(22 feb 2008, 11:58:05