Andrew Davidson, tânărul autor canadian, care debutează fulminant cu o carte-manifest elaborată pe parcursul a şapte ani de documentare (carte care însumează un număr imens de pagini, cam de zece ori mai mare decât textul final), a reuşit o performanţă fără precedent, aceea de a vinde manuscrisul în peste douăzeci de ţări.
Un roman de primă mărime, menit să emoţioneze toate categoriile de public
Evident, critica literară s-a grăbit să anunţe apariţia acestei cărţi făcând comparaţii elogioase cu „Pacientul englez” sau „Numele trandafirului”, de exemplu, dar dincolo de marketingul firesc şi de entuziasmul întotdeauna exagerat care însoţesc o lucrare ce vrea să ajungă direct în topul vânzărilor, avem de-a face, într-adevăr, cu un roman de primă mărime, menit să emoţioneze toate categoriile de public, să satisfacă gustul celui mai inveterat cititor, prin complexitatea naraţiunii, mesajul umanitar universal, acoperirea culturală - practic exhaustivă - a domeniilor aduse în discuţie, si, nu în ultimul rând, curajul de a aborda o temă bătută şi răzbătută în literatură: iubirea. Iubirea ca salvare din infernul mondenităţii noastre de toate zilele.
În România drepturile de traducere şi publicare au fost obţinute contra sumei de 20.000 USD
Primul editor al cărţii a achiziţionat drepturile de publicare pentru suma de 1,25 milioane USD.
Manuscrisul romanului s-a vândut prin licitaţie în 23 de ţări, în România drepturile de traducere şi publicare fiind obţinute contra sumei record de 20.000 USD.
Imediat după apariţie, romanul s-a clasat pe primul loc în topul cărţilor nou publicate pe Amazon Rising Stars şi a devenit bestseller în New York Times Book Review.
Sursa: www.libris.ro