Acţiunea romanului este plasată în secolul al XIX-lea, într-o comunitate izolată de imigranţi europeni de la frontiera canadiană.
Un incident care tulbură viaţa comunităţii
Francis Ross, un adolescent de şaptesprezece ani, dispare de acasă în aceeaşi zi în care mama lui îl găseşte mort pe prietenul acestuia, negustorul de blănuri Laurent Jammet, iar coincidenţa face ca băiatul să fie suspectat de crimă.
Acest incident tulbură viaţa comunităţii şi aduce figuri noi în peisaj: de la naivul reprezentant al companiei Hudson Bay, Donald Moody, la bătrânul excentric Thomas Sturrok, care caută un misterios obiect cu valoare arheologică, aflat odată în posesia lui Jammet.
Dar atunci când vânătorul William Parker, pe jumătate indian, este surprins cercetând locul faptei, bănuiala începe să planeze asupra lui.
Împreună cu mama lui Francis, acesta porneşte spre nord, în căutarea băiatului şi a unor răspunsuri. Odată cu aflarea unui secret teribil despre fiul ei, doamna Ross îşi dă seama că aceasta călătorie prin ţinuturile înzăpezite alături de ursuzul vânător a ajutat-o să coboare totodată în străfundurile propriei fiinţe şi să-şi înţeleagă mai bine viaţa.
O poveste incitantă şi convingătoare
„Blândeţea lupilor este o poveste incitantă şi convingătoare, în care fiecare personaj este, în felul său, un proscris, iar diferitele lor puncte de vedere se completează pentru a construi o perspectivă complexă şi nuanţată asupra unui fapt cutremurător.”(Publishers Weekly)
„Cu măiestria ei de scenaristă, Stef Penney îmbracă peisajul aspru din nordul Canadei într-o lumină vie şi strălucitoare, iar pe acest fundal zugrăveşte o comunitate marcată de izolare, ameninţată de violenţa şi lăcomia lumii moderne. Având drept punct de pornire o crimă a cărei investigare produce spectaculoase răsturnari de situaţie, romanul tinerei autoare britanice surprinde cu fineţe dorinţele ascunse şi motivaţiile personajelor.”(Bookmarks)
„Un amestec original şi incitant de intrigă poliţistă şi detaliu istoric, având toate ingredientele unei aventuri cu parfum de epocă.“(The Times)
Sursa: libris.ro