O poveste de iubire sensibilă începută într-o viaţă anterioară, dar nedesăvârşită, ea fiind răpusă de boală, iar el urmând-o la scurt timp, datorită durerii sufleteşti şi a golului apăsător din inimă.
Rătăceşte prin lume, împins de neliniştea că are de finalizat ceva
Cei doi îndrăgostiţi revin din nou în această lume, cu sentimentul că au de găsit pe cineva.
Mihael, purtând în suflet vaga amintire a unei promisiuni făcute încă din fragedă copilărie, învaţă totul despre funcţionarea corpului uman, iar mai târziu rătăceşte prin lume, împins de neliniştea că are de finalizat ceva.
Paşii îl poartă în Orient unde, fără să ştie, este pregătit pentru reîntâlnirea cu fiinţa iubită. Aici învaţă diverse tehnici de vindecare şi îşi lărgeşte perspectiva asupra vieţii în plan fizic.
După mulţi ani de căutări, este îndrumat de către un ghid misterios spre oraşul în care trăieşte ea, însă pe o treaptă socială la care un simplu peregrin ca el poate accede cu dificultate.
Înfăşuraţi în vălul iubirii
Dar, pentru că legile pământeşti se supun celor spirituale, cărările li se întâlnesc.
Fără a fi conştienţi, într-o frumoasă dimineaţă de vară, desculţi în mijlocul naturii, ei îşi continuă dansul început în viaţa precedentă. Atunci spiritele lor se recunosc.
Firul poveştii de iubire se reia de unde a fost abandonat cândva, în negura timpului.
Iniţiatul Mihael de Santis o regăseşte pe margrafa Anna Maria suferind de o boală incurabilă, însă de această dată, pe fundamentul experienţei acumulate timp de 35 de ani, el reuşeşte să o salveze.
Înfăşuraţi în vălul iubirii, ei străbat planuri multidimensionale, de unde cheamă lângă ei un spirit iluminat, care desăvârşeşte visul de-o viaţă al femeii, acela de-a ţine în braţe un prunc, materializând astfel iubirea lor ce a învins timpul şi spaţiul.
De-a lungul acestei naraţiuni, se conturează răspunsuri la întrebări pe care umanitatea şi le pune de secole
Pe canavaua acestei poveşti de iubire din secolul al XVIII-lea, transpar, în filigran, învăţături despre alcătuirea spirituală şi materială a omului, a cosmosului, despre ordinea şi ritmurile lumii, despre înălţarea omului pe trepte existenţiale doar intuite la început, conturând desenul misterios al unor hieroglife ezoterice.
De-a lungul acestei naraţiuni, se conturează răspunsuri la întrebări pe care umanitatea şi le pune de secole: Cine suntem noi? De unde venim şi unde vom pleca după moarte? Cine sunt îngerii şi ghizii? Suntem prizonieri ai acestei lumi, pierduţi în roata karmică? Cum putem deveni liberi?
„Peregrinul - Sfârşit de călătorie”oferă astfel o splendidă poveste ce metamorfozează în calea ei personaje şi fapte, gânduri şi idei, sentimente şi temeri, autor şi cititor.
Sursa: www.cartespirituala.ro