sâmbătă, 8 oct 2011 - Anul XVI, nr. 238 (4836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Isaac Plotain: „Ştiinţele secrete”

Arta alchimiei figurează printre ştiinţele cele mai tainice. Una din cele mai importante lucrări alchimice, „Tabla de smarald”, a fost scrisă în Egiptul antic de către Hermes Trismegistul din Alexandria. După aceasta epocă îndepărtată, nenumăraţi oamenii, celebri sau nu, şi-au consacrat viaţa studierii „Sfintei Ştiinţe”.
 

Căutarea pietrei filozofale

Isaac Newton manifesta un interes deosebit pentru „Sfânta Ştiinţă”.

În biblioteca lui au fost găsite numeroase cărţi de alchimie. Şi acest mare campion al celor două ştiinţe exacte, fizica şi matematica, a copiat în întregime traducerea engleză a figurilor hieroglifice ale lui Nicolas Flamel. Ce interes puternic avea acest mare savant pentru căutarea pietrei filozofale? Să găsească secretul fabricării aurului sau al elixirului vieţii lungi? Este evident că Newton, ca mulţi alţii, nu l-a găsit nici pe unul, nici pe celălalt.
După ce, în primul volum, a explorat mai multe dintre căile universului, Isaac Plotain ne dezvăluie acum două căi de realizare spirituală.
El povesteşte viaţa sa de cercetător în domeniul alchimiei, modul prin care a descoperit istoria secretă a Fraţilor Mai Mari ai Ordinului Rose-Croix şi cum l-au contactat Fraţii Cavaleri din Heliopolis, oferindu-i un ajutor preţios în realizarea lucrărilor sale.
 

Calea inimii

Isaac Plotain explică modalitatea prin care cercetările l-au făcut să descopere calea inimii, cum se desfăşoară procesul fiziologic care permite atingerea acelei stări pe care au atins-o maeştrii alchimişti din trecut şi prelungirea, într-o proporţie semnificativă, a vieţii.
El ne invită să aplicăm această cale a inimii în viaţa noastră de zi cu zi, să fim conştienţi de faptul că aparţinem unei fraternităţi universale şi să fim recunoscători pentru asta.
„Din punct de vedere spiritual - spune părintele Nicolas Ambroise - marea majoritate a aspiranţilor sunt copii încă. În spiritualitate, nu poţi păcăli timpul. Singura scurtătură posibilă rămâne cea a căii inimii, deoarece inima ştie întotdeauna să - şi găsească ritmul potrivit”.

Sursa: www.procarti.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isaac Plotain: „Ştiinţele secrete”.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isaac Plotain: „Ştiinţele secrete”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei