Actriţa americană Julianne Moore a primit, joi, cea de-a 2.507-a stea de pe Bulevardul Gloriei - Walk of Fame - din Hollywood, în cadrul unei ceremonii în care partenerii ei de pe marele ecran au salutat o artistă "răbdătoare şi generoasă".
Cu o săptămână înainte de lansarea nord-americană a următorului ei film, "Carrie", noua versiune cinematografică a legendarului film regizat de Brian De Palma, Julianne Moore a asistat la ceremonia de dezvelire a acestei stele care îi este dedicată, situată în faţa Pantages Theatre, una dintre sălile de spectacole istorice de la Hollywood.
În vârstă de 52 de ani, celebra actriţă americană a spus că, în copilărie, "nu şi-a imaginat niciodată că actoria ar putea fi o meserie".
"Am făcut-o totuşi pentru că adoram să citesc şi pentru mine era o modalitate de a crede că apăream în acea carte şi adoram acest lucru. Adoram să fac parte din acea poveste", a adăugat ea.
"Sunt încântată şi uimită că fac parte din comunitatea Walk of Fame. Vă mulţumesc că m-aţi invitat în această poveste, în acest vis", a continuat actriţa.
Mai multe persoane care au lucrat cu Julianne Moore au venit să asiste la ceremonie, printre aceştia numărându-se Jay Roach, regizorul filmului de televiziune "Game Change", în care actriţa a interpretat-o pe reprezentanta dreptei conservatoare americane Sarah Palin - un rol care i-a adus artistei un premiu Emmy.
"Atunci când lucrezi alături de o actriţă precum Julianne Moore, toată lumea trebuie să se autodepăşească şi să muncească mai mult. Ea nu hărţuieşte pe nimeni şi nici măcar nu încearcă să controleze totul. E pur şi simplu răbdătoare şi generoasă", a spus Jay Roach.
"Singura problemă, atunci când lucrezi cu Julianne Moore, este că devii dependent", a adăugat el.
Actorul-regizor Joseph Gordon-Levitt, care împarte afişul cu Julianne Moore în filmul "Don Jon", pe care l-a şi regizat, a spus că renumita actriţă americană "nu se preface atunci când joacă. Ea resimte ceea ce personajul resimte. Asta e ceva foarte greu de făcut şi, totodată, ceva foarte subtil".
De-a lungul carierei sale, Julianne Moore a fost nominalizată de patru ori la Oscar - pentru "Boogie Nights/ Jurnalul unei vedete de film porno" (1998), "The End of the Affair/ Sfârşitul aventurii" (2000), "Far from Heaven/ Departe de paradis" (2003) şi "The Hours/ Orele" (2003) -, de şase ori la Globul de Aur, de trei ori la BAFTA şi de nouă ori la premiile Sindicatului actorilor americani. Alături de restul distribuţiei din "Poveşti întretăiate/ Short Cuts" (1993), ea a obţinut un Glob de Aur pentru prestaţia din această peliculă.
Printre alte roluri notabile interpretate de Julianne Moore, în cele peste 60 de filme în care a fost distribuită, se numără cele din lungmetrajele "Lumea Dispărută: Jurassic Park/ The Lost World: Jurassic Park" (1997), "Marele Lebowski/ The Big Lebowski" (1998), "Magnolia" (1999), "Hannibal" (2001), "Copiii tatălui/ Children of Men" (2006), "Vieţile secrete ale Pippei Lee/
The Private Lives of Pippa Lee" (2009), "Un om singur/ A Single Man" (2009), "Copiii sunt bine-mersi/ The Kids Are All Right" (2010), "A naibii dragoste/ Crazy, Stupid, Love" (2011).