Regizorul James Cameron şi actorii Kate Winslet şi Billy Zane, două dintre starurile filmului "Titanic", lansat în urmă cu 15 ani, au păşit din nou pe covorul roşu, marţi seară, la Londra, unde au asistat la premiera mondială a versiunii 3D a acestui lungmetraj.
"Am lucrat din greu pentru a face din această conversie în 3D o adevărată bijuterie şi s-ar putea crede că filmul a fost turnat astfel încă de la bun început", a declarat James Cameron pentru postul de televiziune Sky News, în faţa Royal Albert Hall din Londra, unde a avut loc premiera mondială a lungmetrajului.
Această nouă versiune a filmului "Titanic" a fost lansată la 15 ani după cea originală - al doilea film din box office-ul mondial, cu încasări de peste 1,8 miliarde de dolari, după "Avatar", regizat de acelaşi James Cameron. Filmul "Titanic" a fost recompensat cu 11 premii Oscar.
Lansarea acestei versiuni 3D are loc într-o perioadă în care se comemorează centenarul naufragiului celebrului pachebot, care s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în aprilie 1912.
"Acest film aduce o altă dimensiune. Este o experienţă foarte diferită. Ai cu adevărat impresia că te afli pe vapor, cu apa care ţâşneşte de peste tot în jurul tău", a spus actriţa Kate Winslet, care a declarat că nu va uita însă niciodată filmările din 1997.
Partenerul ei din film, actorul american Leonardo DiCaprio, nu a putut să asiste la această premieră, pentru că "are mult de lucru", a precizat actriţa britanică.
Potrivit site-ului contactmusic.com, actorul american s-a simţit ruşinat din cauza prestaţiei sale din filmul original.
James Cameron a dezvăluit faptul că DiCaprio era "roşu" de ruşine atunci când a revăzut filmul, în compania regizorului canadian: "Mi-aş fi dorit ca Leo să fie aici, dar acum el este ocupat cu filmările pentru o altă peliculă. Ar fi fost însă minunat ca Leo să fie aici, să participe la acest eveniment. Nu i-am arătat tot filmul, ci doar 18 minute din noua versiune, în urmă cu câteva luni. A fost o întâlnire frumoasă şi a fost minunat să văd cum reacţionează. Nu îi venea să creadă. Îmi spunea: «Eram un mic golan! Uite cum arătam!» Îi venea să se ascundă sub scaun. A fost un moment amuzant".
Titanicul a fost prezentat în epocă ca un vapor ce nu poate fi scufundat. Însă carena lui a fost spartă de un aisberg şi nava s-a scufundat, provocând moartea a 1.514 persoane dintre cei 2.224 de pasageri aflaţi la bord.
Epava a fost descoperită în 1985, la o adâncime de aproape 4.000 de metri. Filmul "Titanic" a relansat interesul publicului pentru această dramă.
James Cameron a participat la premiera de la Londra, la doar câteva zile după revenirea sa dintr-o expediţie pe fundul Oceanului Pacific.
Cineastul canadian a devenit, duminică, primul om din lume care a explorat, de unul singur, timp de mai multe ore, la bordul unui minisubmarin, zona aflată la cea mai mare adâncime de pe Terra.
Această zonă se află în Groapa Marianelor din Oceanul Pacific, la o adâncime de peste 10 kilometri.