Angela Gheorghiu va purta o rochie creată special de Vivienne Westwood şi bijuterii Van Cleef şi Arpel, pentru spectacolul "Faust" de la Opera Regală Covent Garden, care va fi difuzat live, miercuri, în Bucureşti şi Timişoara, informează un comunicat al managementului artistei, remis MEDIAFAX.
Spectacolul "Faust", în care Angela Gheorghiu joacă în rol principal, interpretând-o pe Margareta, va fi transmis, miercuri, în direct de la Opera Regală Covent Garden din Londra la Opera Naţională din Bucureşti, respectiv la Timişoara, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Eugen Todoran". Este pentru prima dată când în România este transmisă o producţie a Operei Regale din Londra.
Mai mult, este pentru prima dată când Opera Regală Covent Garden transmite în întreaga lume, consecutiv, trei opere cu Angela Gheorghiu: "Faust" de Gounod, "Adriana Lecouvreur" de Cilea şi "Tosca" de Puccini. De altfel întreaga campanie a Covent Garden, de promovare a acestor transmisii în cinematografe (şi alte locuri) din întreaga lume o are ca emblemă pe soprana Angela Gheorghiu.
În 28 septembrie, de la ora 21.00, Opera Naţională Bucureşti va găzdui prima transmisiune în direct (în condiţii HD-high definition, prin satelit) a unui spectacol de la Opera Regală din Londra, una dintre cele mai importante producţii ale prestigiosului teatru liric londonez - "Faust" de Charles Gounod.
Pentru publicul român evenimentul va însemna de asemenea şi şansa de a se reîntâlni cu una dintre cele mai valoroase voci lirice ale lumii: soprana Angela Gheorghiu, care va interpreta rolul Margaretei. Alături de aceasta vor putea fi admiraţi: Vittorio Grigolo (Faust), René Pape (Mefisto), Michèle Losier (Siebel), Daniel Grice (Wagner) şi Dmitri Hvorostovsky (Valentin). Îşi vor da concursul corul şi orchestra de la Royal Opera House (Covent Garden). Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Evelino Pidò.
Capodoperă a compozitorului francez Charles Gounod, opera are la bază celebra dramă semnată de Goethe, care istoriseşte povestea doctorului Faust. Ajuns la capătul unei vieţi dedicate ştiinţei, Faust face pact cu Diavolul pentru a-şi recăpăta tinereţea şi frumuseţea, în schimbul cedării propriului său suflet. La Covent Garden, prima reprezentaţie a operei a avut loc în 1863, la patru ani după premiera absolută la Paris, devenind astfel rapid un spectacol favorit al publicului din perioada victoriană. În 2004, montarea de mare succes a regizorului David McVicar a readus în atenţia spectatorilor povestea luptei între bine şi rău, acţiunea fiind plasată de această dată în Paris, în perioada celui de-al doilea imperiu (1852 -1870).
Transmisiunea spectacolului prin satelit se va realiza doar în două oraşe din România: Bucureşti (la Opera Naţională Bucureşti) şi Timişoara (Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Eugen Todoran").
Accesul în sală Operei Naţionale Bucureşti se va face în 28 septembrie până la ora 20.45. Preţul unui bilet este de 45 de lei.
Biletele pot fi achiziţionate la casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 09.00 - 13.00 şi 15.00 - 19.00, respectiv la Cinema Timiş pentru manifestarea din Timişoara.
Evenimentul este primul dintr-o serie de transmisiuni care vor fi organizate la Opera Naţională Bucureşti, parteneriate ce vor implica câteva dintre cele mai importante teatre lirice din lume, ca Bolshoi Teatr, Arena di Verona, Teatrul La Fenice din Veneţia, Teatrul San Carlo din Napoli, Scala din Milano, Opera din Paris.
Pe de altă parte, organizarea acestei transmisiuni în premieră a determinat schimbarea agendei de evenimente a Operei Naţionale Bucureşti şi a casei de licitaţii Artmark, care programaseră două licitaţii de artă, în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti, în zilele de 27 şi 28 septembrie. Potrivit comunicatului, "Artmark susţine proiectul iniţiat de partenerul său şi aplaudă prima transmisiune în direct a unui spectacol de operă de la prestigioasa Covent Garden din Londra, hotărând schimbarea datei pentru cea de-a doua licitaţie". Astfel, Licitaţia Anuală de Impresionism şi Postimpresionsm Românesc se reprogramează pentru 29 septembrie, ora 19.30, se mai spune în comunicat.
Totodată, ONB mulţumeşte Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi casei de licitaţii Artmark pentru susţinerea acordată în realizarea evenimentului.
Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1975, la Adjud, este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi a Operei de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.