vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contractul "antisegregaţionist" semnat de trupa The Beatles, vândut cu peste 23.000 de dolari

Contractul prin care trupa britanică The Beatles a refuzat să cânte în faţa unui public separat pe criterii rasiale, în California, în 1965, a fost vândut la licitaţie cu 23.033 de dolari, depăşind de peste patru ori estimările specialiştilor, informează Reuters.

Contractul, semnat de managerul trupei din Liverpool, Brian Epstein, specifică faptul că "nu obligă trupa să cânte în faţa unui public segregat" cu ocazia concertului din 31 august 1965 de la Cow Palace din Daly City, California.

Contractul, estimat iniţial la o sumă cuprinsă în intervalul 3.000 - 5.000 de dolari, s-a vândut în cele din urmă cu 23.033 de dolari, la o licitaţie organizată, marţi, la Los Angeles, de casa Nate D. Sanders. Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Concertul de la Cow Palace a făcut parte din cel de-al treilea turneu major al trupei The Beatles în Statele Unite. Semnat pe 24 martie 1965, contractul garantează membrilor trupei suma de 40.000 de dolari, dacă încasările din biletele vândute vor depăşi 77.000 de dolari.

În plus faţă de clauza antisegregaţionistă, muzicienii britanici au solicitat prezenţa la faţa locului a cel puţin 150 de ofiţeri de poliţie, în uniformă, pentru a le asigura protecţia, dar şi instalarea unei platforme speciale pentru setul de tobe al toboşarului Ringo Starr.

Trupa The Beatles a luat poziţie în mod public, în 1964, cu ocazia primului ei turneu american, refuzând să cânte în faţa unui public despărţit după criterii rasiale cu ocazia unui concert pe care trebuia să îl susţină la Gator Bowl din Jacksonville (Florida). Autorităţile locale au acceptat în cele din urmă ca publicul de pe acel stadion să nu fie despărţit în funcţie de rasă, iar trupa britanică a urcat în cele din urmă pe scenă.

Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul "antisegregaţionist" semnat de trupa The Beatles, vândut cu peste 23.000 de dolari.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contractul "antisegregaţionist" semnat de trupa The Beatles, vândut cu peste 23.000 de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei