Irina Columbeanu este în custodia tatălui ei în baza deciziei de reîncredinţare, instanţa stabilind cu acea ocazie programul de vizitare pentru mamă, care însă nu include vreo referire la plecarea copilului în străinătate, susţine omul de afaceri, într-un comunicat de presă de luni.
Comunicatul dat de Columbeanu luni este o replică la declaraţiile avocatului fostei sale soţii. În document, omul de afaceri afirmă că "în prezent este în vigoare sentinţa civilă 2976 din 06 iunie 2011, pronunţată de Judecătoria Buftea în dosarul de ordonanţă preşedinţială (...) având ca obiect reîncredinţare minor, prin care instanţa de judecată a hotărât reîncredinţarea minorei Irina Columbeanu către subsemnatul Irinel Columbeanu".
Având în vedere că şi în dosarul de divorţ al celor doi soţi a fost pronunţată şi o hotărâre a instanţei de fond, care are şi ea prevederi legate de custodia copilului şi de programul de vizitare pentru fosta lui soţie, omul de afaceri ţine să clarifice faptul că aceasta nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.
"Până în prezent, sentinţa nu a fost redactată şi comunicată, astfel că termenul de apel nu a început să curgă", precizează Irinel Columbeanu.
Prin decizia din dosarul de reîncredinţare, instanţa stabileşte că fiica celor doi va sta cu tatăl până la soluţionarea definitivă a tuturor capetelor de cerere din dosarul de divorţ. Programul de vizitare a copilului stabilit de instanţă pentru mamă este, potrivit lui Irinel Columbeanu, "primele două sfârşituri de săptămână din fiecare lună şi prima jumătate a fiecărei vacanţe".
În decizia din dosarul de divorţ, instanţa a stabilit că Monica Gabor poate să-şi vadă copilul "a doua si a patra săptămână în fiecare lună, de vineri, orele 16:00, până duminică, orele 18:00 – cu/la reclamanta pârâtă" şi "prima jumătate a vacanţei şcolare, de la 20 iunie până la 20 august – cu/la reclamanta pârâtă, în ţară/străinătate".
Hotărârea din dosarul de fond nu este încă definitivă, astfel că în vigoare rămâne decizia de reîncredinţare şi programul propus de judecători cu această ocazie, susţine Irinel Columbeanu.
Acesta mai susţine că, în aceste condiţii, pentru ca fiica celor doi să poată pleca în străinătate cu unul din părinţi este necesar acordul celuilalt, consemnat într-un act autentic, conform Legii 248 din 2005.
"Nu ştiu dacă din ignoranţă sau dintr-o totală rea credinţă, fără nici o legătură cu realitatea juridică, prin declaraţiile sale privind custodia, programul de vizitare şi plecarea în străinătate a Irinei împreună cu Monica Gabor, avocatul Monicăi Gabor produce atâta confuzie, încercând şi reuşind parţial să inducă în eroare presa şi opinia publică", afirmă Irinel Columbeanu, explicându-şi astfel şi motivul pentru care a transmis comunicatul de presă de luni.