Judecătoria Buftea a decis, ieri după-amiază, încredinţarea Irinei lui Irinel Columbeanu, hotărârea putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.
Judecătoria Buftea a luat, ieri, în discuţie o cerere în care Irinel Columbeanu solicită încredinţarea fiicei sale până la pronunţarea definitivă a divorţului.
Instanţa a dispus ca Irinel Columbeanu să preia custodia fiicei sale, însă decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.
Tribunalul Bucureşti a decis, în 4 aprilie, ca Irina să fie încredinţată temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admiţând astfel recursul acesteia faţă de decizia Judecătoriei Buftea, care dăduse fetiţa în grija tatălui, până la soluţia finală privind divorţul.
Monica Columbeanu a luat-o pe Irina de la Izvorani în 15 aprilie, după ce, în urma învestirii cu titlu executoriu a deciziei Tribunalului Bucureşti, a venit de la reşedinţa soţului ei însoţită de un executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie.
La termenul de ieri, magistrata de la Judecătoria Buftea a fost recuzată de avocaţii fotomodelului Monica Columbeanu, din motive de părtinire faţă de soţul clientei lor, cererea apărării fiind însă respinsă, deşi nu i s-a permis să-şi prezinte solicitarea în scris, motivat şi documentat.
"Judecătoria Buftea a respins ca nelegală cererea Monicăi Columbeanu privind faptul ca ancheta socială privind soluţionarea solicitării de reîncredinţare a minorei să se facă la noul apartament al acesteia din sectorul 2 al Capitalei, pe motiv că Monica ar fi ascuns existenţa acestui domiciliu, «dovedind părtinire şi lipsă de obiectivitate»", au informat, ieri, avocaţii Tripona Murgu şi Ionuţ Dojană.
Astfel, avocaţii Monicăi Columbeanu (aflată în proces de divorţ cu omul de afaceri Irinel Columbeanu) au recuzat-o pe judecătoare.
"Modul de soluţionare a acestei instanţe dovedeşte părtinire. Ne-a fost încălcat dreptul de a prezenta în scris, motivată şi documentată, cererea de recuzare", precizează avocaţii fotomodelulului.
Ei mai spun că o hotărâre judecătoarească de reîncredinţare a Irinei către Irinel Columbeanu nu va avea efecte juridice până ce decizia Tribunalului Bucureşti din 4 aprilie nu va fi desfiinţată.
Monica Columbeanu este plecată în Statele Unite, unde are de onorat un contract.
În 25 mai, Monica Columbeanu i-a propus soţului său un acord privind custodia fiicei lor, ca urmare a unei solicitări făcute de omului de afaceri Irinel Columbeanu prin care cerea ca soţia sa să fie de acord ca Irina să poată sta temporar la Izvorani, potrivit avocaţilor Ionuţ Dojană şi Tripona Murgu.
"Acest demers nu reprezintă o renunţare la obligaţia Monicăi Columbeanu de creştere şi educare a Irinei, ci un beneficiu pentru creşterea normală şi armonioasă a fetiţei", precizează avocaţii acesteia.
În urma unei solicitări transmise personal de Irinel Columbeanu, în prezenţa avocaţilor acestuia, imediat după amânarea judecătorii cererii de reîncredinţare a Irinei de către Judecătoria Buftea, din 23 mai, Monica a fost rugată să fie de acord ca fiica lor să poată sta temporar la Izvocari.
Astfel, avocaţii Ionuţ Dojană şi Tripona Murgu au înaintat "o propunere concretă şi condiţionată prin care fetiţa să poată sta temporar şi că tatăl acesteia", raţiunea demersului fiind dorinţa Monicăi Columbeanu ca soţul acesteia să facă parte în mod activ din viaţa acesteia.
"Condiţiile esenţiale ale acestei propuneri sunt: 1. Irina trebuie să-şi continue programul educativ la aceeaşi grădiniţă; 2 Monica nu renunţă la custodia judecătorească, aceasta putând întrerupe oricând executarea acestuia acord; 3. viaţa privată a Irinei va fi protejată contra expunerii publice; 4. Monica nu va fi denigrată direct sau indirect de către tatăl sau bunicul Irinei pe toată această perioadă, nici în prezenţa minorei şi nici în vreun mediu sau spaţiu public. Pe durata convenţiei de custodie comună Irinel Columbeanu va suspenda judecarea procesului de reîncredinţare a Irinei şi se va abţine de la formularea altor cereri civile în instanţă", arătau avocaţii.