Actriţa britanică Kate Winslet s-a despărţit de soţul ei, regizorul Sam Mendes, declarându-se agasată de relaţia strânsă de prietenie dintre acesta şi tânăra actriţă Rebecca Hall, potrivit unor surse apropiate fostului cuplu, informează dailymail.co.uk.
Potrivit presei britanice, Rebecca Hall, în vârstă de 27 de ani, fiica directorului de teatru Peter Hall şi a cântăreţei de operă Maria Ewing, a fost "umărul pe care a plâns" Sam Mendes, după destrămarea căsniciei sale de şapte ani cu actriţa Kate Winslet.
Prietenii regizorului britanic în vârstă de 44 de ani susţin, însă, că Sam Mendes şi Rebecca Hall sunt doar prieteni buni, care au petrecut mult timp în ultimul an lucrând împreună la câteva spectacole de teatru puse în scenă la Londra şi la New York.
La rândul lor, prietenii actriţei Kate Winslet susţin că aceasta a fost deranjată de apropierea dintre soţul ei şi Rebecca Hall.
Kate Winslet şi Sam Mendes au anunţat, luni, că s-au despărţit, declarând însă că despărţirea lor a fost una pe cale "amiabilă". Kate Winslet, în vârstă de 34 de ani, se află în prezent în vacanţă în Mexic, împreună cu cei doi copii ai ei şi cu buna ei prietenă actriţa Emma Thompson.
Sam Mendes a ales să rămână în New York, unde are un cerc numeros de prieteni, printre care se numără şi Rebecca Hall.
Hall, care a studiat literatura engleză la Cambridge, şi-a croit treptat un nume în lumea filmului şi a teatrului, cel mai important rol recent al ei fiind cel din "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen. În prezent celibatară, actriţa a avut o relaţie în urmă cu câţiva ani cu muzicianul Freddie Stevenson.
Rebecca Hall l-a cunoscut pe Sam Mendes cu ocazia debutului ei în cinematografie, în 2006, când a jucat în filmul "Starter For 10". Mendes a fost producătorul executiv al acestui lungmetraj şi a fost fotografiat alături de Hall la premiera filmului. Cei doi au colaborat din nou în vara anului 2009, când Mendes a distribuit-o pe Hall în două dintre spectacolele de teatru pe care le-a pus în scenă la Londra şi New York cu ajutorul companiei Bridge Project. Cei doi au fost văzuţi adeseori împreună, iar interpretarea tinerei actriţe a fost lăudată de criticii de specialitate.
Aceasta a fost cea de-a doua căsnicie pentru Kate Winslet, care a primit premiul Oscar în 2009, pentru rolul din "Cititorul/ The Reader". Ea a divorţat în 2001 de primul ei soţ, asistentul de regie Jim Threapleton, după o căsnicie care durase trei ani.
Kate Winslet a fost preferata criticilor în sezonul trecut, primind şi un Glob de Aur pentru rolul din "Nonconformiştii/ Revolutionary Road", un film care portretizează evoluţia şi degradarea căsniciei unei familii americane din anii 1950. Acest film a fost regizat de Sam Mendes.
Sam Mendes este un regizor britanic cunoscut atât în domeniul cinematografiei, cât şi în cel al teatrului. Mendes a primit Oscarul pentru regie în 1999, pentru filmul său de debut, "American Beauty".
Kate Winslet şi Sam Mendes s-au căsătorit în 2003 şi au locuit în cea mai mare parte a timpului la New York şi în Marea Britanie. Ei au împreună un fiu, iar Winslet mai are o fiică în vârstă de nouă ani, Mia, cu Jim Threapleton.
Rolul care a făcut-o celebră pe Kate Winslet este cel din superproducţia "Titanic", în care a jucat alături de Leonardo DiCaprio, cu care a făcut din nou echipă în "Revolutionary Road".
Kate Winslet este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a avut într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din "Titanic", energica Marianne Dashwood din "Raţiune şi simţire" şi muza lui J. M. Barrie din "În căutarea tărâmului pierdut". Ea a portretizat, însă, şi o spălătoreasă care a furat scrierile celebrului marchiz de Sade din azilul în care acesta era internat, în filmul "Marchizul de Sade" (2000), şi, un an mai târziu, a interpretat-o pe Iris Murdoch, celebra scriitoare britanică. Winslet a devenit cunoscută şi pentru roluri complexe, jucate în filme independente, precum Clementine, o tânără care recurge la o intervenţie psihologică de ştergere a tuturor amintirilor despre fostul ei prieten, din producţia "Strălucirea eternă a minţii neprihănite".