Fraţii Dolănescu s-au prezentat, marţi, la Judecătoria sectorului 2 în procesul privind moştenirea averii cântăreţului Ion Dolănescu, urmând ca dezbaterile să fie realuate în 20 aprilie, în cazul în care nu vor încheia procedurile succesiunii pe cale amiabilă.
Cei doi moştenitori ai cântăreţului Ion Dolănescu, fraţii vitregi Ionuţ şi Dragoş Valenciano Carlos Antonio, s-au prezentat la Judecătoria sectorului 2 în procesul intentat de cel de-al doilea pentru stabilirea succesiunii, deschisă în urma decesului tatălul lor.
Averea, estimată la aproximativ două milioane de euro, reprezintă mai multe bunuri, între care trei case şi patru terenuri, dar şi tablouri, bijuterii şi alte obiecte preţioase.
De asemenea, în moştenire intră şi drepturile de autor asupra operei lui Ion Dolănescu.
Discuţiile vor fi reluate în 20 aprilie, termen pe care instanţa l-a acord, marţi, în eventualitatea unei tranşări amiabile a problemei.
Într-o primă fază a porcesului se stabilise ca Ionuţ să rămână cu cea mai mare parte din avere. El urma să primească o casă evaluată la patru sute de mii de euro, un apartament, o casă în Tunari şi un teren de aproape 5.000 de metri pătraţi. În total - 1.060.000 de euro, la care se adaugă jumătate din drepturile de autor.
Dragoş, urma să primească o vila în Sinaia, jumătate din drepturile de autor şi câteva tablouri.
Disputa între fraţii vitregi a pornit la scurt timp după ce în 19 martie 2009, cântăreţul de muzică populară Ion Dolănescu a murit, în locuinţa sa, în urma unui stop cardiac, la vârsta de 65 de ani.
Născut în 25 ianuarie 1944, Ion Dolănescu a fost cântăreţ de muzică populară şi deputat în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov pe listele PRM. Originar din satul Perşinari, judeţul Damboviţa, Dolănescu a avut o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio şi televiziune şi cu foarte multe spectacole. El este cunoscut şi pentru duetele realizate împreună cu solista Maria Ciobanu, şi cu fiul lor, Ionuţ Dolănescu.
Primele cântece pe care le-a înregistrat la radio sunt "Măi Lenuţo, trecui dealul" şi "De-ar fi mândra fată bună". A înregistrat peste 50 de albume, dintre care "M-am născut lângã Carpaţi", "Cântece şi balade din ţara novicilor", "Romanţe şi cântece de petrecere" şi "Hăulite".
În colaborare cu Maria Ciobanu, el a înregistrat albumul de muzică uşoară "Astăzi e ziua ta". De asemenea, a colaborat cu Maria Tănase, Maria Ciobanu, Ionela Prodan şi Elena Merişoreanu.
A primit Discul de aur 1970/1996 pentru întreaga activitate.