sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Operaţiile estetice, frumuseţe cu sacrificii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din ce în ce mai multe persoane îşi doresc să facă o operaţie estetică şi îşi pot permite să suporte costurile unei astfel de intervenţii. Înainte de a vă hotărî să apelaţi la serviciile unui chirurg estetician, iată ce trebuie să ştiţi despre ce se întâmplă în perioada postoperatorie.
Datorită progresului tehnologiei din domeniul medicinei, operaţiile estetice nu mai sunt de mult vise imposibil de realizat. Deşi, statistic vorbind, numărul acestor intervenţii chirurgicale creşte pe zi ce trece, ele rămân unele dintre cele mai complicate şi dificile proceduri chirurgicale, în primul rând pentru că se desfăşoară sub anestezie generală.

 

Istoria chirurgiei estetice şi reparatorii

Se poate spune că vechii egipteni şi indieni sunt precursorii chirurgiei estetice. Încă de acum 3.000 de ani, aceste popoare practicau operaţii de modificare şi reconstrucţie a buzelor, urechilor sau nasului folosind pentru acestea piele prelevată de pe frunte sau de pe obraji. În antichitate, grecii şi romanii făceau operaţii estetice sofisticate şi au lăsat moştenire numeroase înscrisuri valoroase referitoare la activitatea de reconstrucţie osoasă, la sănătatea ţesuturilor organice sau la circulaţia sanguină.
În evul mediu, chirurgia plastică şi cea estetică au fost interzise din motive legate de etică, superstiţii şi spiritualitate, dar şi din considerente fizice, întrucât pe atunci igiena lăsa de dorit. Însă, în timpul Renaşterii, odată cu redescoperirea textelor din antichitate, s-a încercat relansarea chirurgiei estetice. Din cauza erorilor frecvente, dar şi a superstiţiilor, activitatea în acest domeniu nu a fost foarte bogată.
Abia la sfârşitul secolului al XVIII-lea, chirurgia plastică şi de reconstrucţie a început să suscite din nou interesul general. În secolul al XIX-lea, progresele înregistrate în medicină şi în special în domeniul anesteziei şi al antisepsiei au permis realizarea cu succes a operaţiilor reparatorii la nas şi buze, a intervenţiilor chirurgicale pentru mărirea bustului şi chiar a grefelor de piele.
În perioada celor două războaie mondiale s-au efectuat sute de operaţii estetice, cei mai mulţi pacienţi fiind soldaţii care suferiseră mutilări ale feţei şi corpului în timpul luptelor. Datorită faptului că alina suferinţa şi dădea din nou speranţă victimelor războiului, care aveau şansa de a lua viaţa de la început, putem spune fără să greşim că acesta a fost momentul când a apărut chirurgia estetică aşa cum o ştim astăzi.

 

Operaţiile estetice în epoca modernă

Începând cu anul 2000, numărul operaţiilor de chirurgie estetică a crescut cu 50%, iar estimările nu lasă să se întrevadă o scădere semnificativă. Dimpotrivă, s-ar părea că din ce în ce mai multe persoane recurg la această metodă pentru a-şi corecta şi îmbunătăţi aspectul fizic.
Dacă decideţi să vă supuneţi unei intervenţii chirurgicale prin care să vă modificaţi o parte a corpului sau trăsăturile feţei, ar fi bine să ştiţi la ce vă puteţi aştepta imediat după o astfel de operaţie. Cu siguranţă, medicul estetician care se va ocupa de dumneavoastră vă va informa în acest sens, însă nu strică să aflaţi mai multe detalii.

 

Rinoplastia

Trebuie să ştiţi că după o rinoplastie, adică după o intervenţie chirurgicală în urma căreia se corectează forma nasului din motive medicale sau estetice, principala problemă este respiraţia. În primele câteva zile după operaţie, pacientul nu va putea respira pe nas. În plus, apar echimoze la ochi, faţa este umflată, iar atelele sau bandajele aplicate pe nas sunt scoase de-abia după o săptămână. Rezultatul final al intervenţiei este vizibil abia după câteva luni, iar nasul rămâne un pic umflat şi capătă o sensibilitate ce poate dura câteva săptămâni.

 

Implantul mamar

După o intervenţie chirurgicală în timpul căreia au fost făcute implanturi mamare, pentru ca acestea să rămână fixate la locul lor, la nivelul sânilor se pune un pansament modelator. Pansamentul rămâne aplicat timp de cel puţin o săptămână. În tot acest timp, pacienta nu se poate spăla decât în partea inferioară a trunchiului şi, tot din cauza pansamentului, se recomandă repaus total în perioada de recuperare. Mai mult, după o astfel de intervenţie chirurgicală, la nivelul sânilor apar dureri pentru care sunt prescrise antiinflamatoare. Ca orice operaţie, şi implantul mamar lasă cicatrice care se estompează complet în aproximativ doi ani.

 

Liposucţia

Liposucţia este o procedură prin care se înlătură chirurgical grăsimea depozitată în anumite părţi ale corpului, în special de pe abdomen, şolduri şi coapse. După o astfel de intervenţie chirurgicală se prescriu analgezice pentru calmarea durerilor. La nivelul coapselor apar echimoze, iar edemul provocat de intervenţie se resoarbe în câteva zile. Timp de 15 zile, pacientul va fi nevoit să poarte un fel de pansament pe care nu are voie să îl scoată nici măcar atunci când merge la toaletă. O astfel de operaţie implică şi riscul de inflamare a venelor, însă cazurile sunt foarte rare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operaţiile estetice, frumuseţe cu sacrificii.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Operaţiile estetice, frumuseţe cu sacrificii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei