Actorul şi regizorul american Robert Redford, în vârstă de 71 de ani, s-a căsătorit, sâmbătă, la Hamburg, cu logodnica sa Sibylle Szaggars, o pictoriţă în vârstă de 52 de ani, originară din acest oraş-port din nordul Germaniei, potrivit cotidianului Hamburger Abendblatt, citat de AFP.
Ceremonia a fost una intimă, la ea participând membrii celor două familii şi doar 30 de invitaţi, şi a avut loc într-un hotel din Hamburg, potrivit cotidianului citat. Contactată de AFP, conducerea hotelului în care a avut loc această ceremonie a refuzat să confirme informaţia.
Robert Redford şi noua lui soţie intenţionează să organizeze o ceremonie mai fastuoasă în luna septembrie, în Mexic, potrivit aceleiaşi publicaţii germane.
Robert Redford are o relaţie cu Sibylle Szaggars, o artistă în vârstă de 52 de ani, din 1996. Cuplul locuieşte la o fermă ecologică imensă situată în Utah, într-o mică staţiune montană, Sundance, cumpărată de actor.
Redford şi prima sa soţie, Lola Van Wagenen, au divorţat în 1985, însă pentru că actorul ştie să-şi protejeze bine intimitatea acest lucru nu a fost confirmat decât zece ani mai târziu.
Redford şi Lola Van Wagenen au un fiu, Jamie, în vârstă de 46 de ani, şi două fiice, Shauna, în vârstă de 48 de ani, şi Amy, în vârstă de 38 de ani. Cei doi au mai avut un fiu, Scott, care a murit din cauza sindromului morţii subite a sugarului.
Redford a fost unul dintre cei mai mari actori ai anilor \'60 - \'70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy şi Sundance Kid", film în care a jucat alături de Paul Newman. El şi-a numit, de altfel, ferma după numele personajului său din film.
O bună parte din activitatea actorului-regizor este dedicată Institutului Sundance, înfiinţat în 1981, care are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea scenariştilor şi regizorilor în afirmare, care dovedesc potenţial. Acelaşi institut organizează anual un festival al noii cinematografii independente.
Robert Redford a jucat în peste 30 de filme, printre care se numără clasicele "Cacialmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985).
Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind în prezent un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul "Oameni obişnuiţi" i-a adus premiul Oscar pentru regie, câştigând, totodată, Oscarul pentru cel mai bun film.