Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie, o ocazie de a petrece mai mult timp în familie, un moment prielnic manifestărilor de iubire, înţelegere şi sprijin a semenilor.
Fiecare familie încearcă să creeze momente frumoase şi surprize. Adulţii retrăiesc amintiri ale propriei copilării şi construiesc împreună cu copiii lor clipe de neuitat.
Luna decembrie este pentru copii cea mai frumoasă dintre toate. Cadourile, ornamentele, atmosfera, emoţiile, implicarea, totul diferă în această lună. Uneori adulţii sunt cuprinşi de muncă şi griji, copiii însă percep lucrurile altfel. Aşteaptă cu nerăbdare fiecare eveniment al acestei luni.
Mai mare atenţie spiritului decât materialului
Este important ca părinte să nu te laşi copleşit decât de bucurie şi armonie. Mai mult decât ce ai, cât şi cum faci, contează cât oferi din sufletul tău, cât timp investeşti pentru comunicare şi crearea unor zile deosebite de familie, cât şi cum implici copilul pentru a trăi la maximum frumuseţea acestei perioade.
Sărbătorile de iarnă nu trebuie reduse la mâncare, cadouri şi formalităţi. În această perioadă ar trebui acordată o mai mare atenţie spiritului decât materialului.
Poate n-ai terminat curăţenia aşa cum îţi doreai sau poate nu-ţi permiţi un anumit meniu ... dar ce folos dacă îţi permiţi orice şi totul este gata la timp şi aşa cum îţi doreai ... dacă nu te concentrezi pe zâmbetul copilului tău ...
Bucură-te de primii fulgi de nea împreună cu copilul şi întreaga familie, joacă-te, plimbă-te, devino un adept al sporturilor de iarnă, ajută micuţul să te ajute la împodobirea bradului, la decorarea casei, la gătitul bucatelor festive. Acordă mai multă atenţie timpului de calitate petrecut împreună. Deschiderea cadourilor este un moment frumos, dar nu-l limita la atât. Joacă-te alături de copil, citeşte-i poveşti, ascultaţi colinde şi învaţă-l să colinde, vizionaţi filme de Crăciun ... Acestea transmit gânduri frumoase, mesaje de bunătate, iertare, victoria binelui, menţin spiritul Crăciunului.
Cum întreţinem vraja Crăciunului
Ajută-l să facă felicitări pentru cei dragi, învaţă-l să ofere, serveşte-te de aceste zile înălţătoare să educi bunătatea, înţelegerea, compasiunea, milostenia. Sunt întotdeauna copii mai puţin favorizaţi de viaţă. Ajută-ţi copilul să dăruiască o jucărie, o bomboană ...
Serbările şcolare sunt în toi şi în funcţie de vârsta copilului trebuie să fii pregătit să răspunzi la întrebarea „Moş Crăciun există?”
Poate te-ai preocupat să-l aduci pe „Moş Crăciun” în persoană, poate nu, poate copilul tău se teme de Moş Crăciun sau poate se uită complice la tine şi la fratele mai mic, aceste momente întreţin vraja Crăciunului, fac parte din universul fericit al celor mici.
Nu uita însă, că un bun Creştin, că toate simbolurile Crăciunului sunt importante, dar el este evenimentul care marchează Naşterea Domnului.
Crăciun fericit alături de cei dragi !