Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2011 - Anul XVI, nr. 217 (4815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemele copilului meu

Am copil în clasa-ntâi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima zi de şcoală ... deşi este doar o zi din viaţa copilului şi a părintelui, este ziua cu cea mai mare încărcătură emoţională. Între amintirile fiecăruia dintre noi ea se regăseşte cu siguranţă.

Pentru copil este o zi specială. Poate şi-a imaginat-o, poate este nerabdător, poate se simte “mare” sau poate îi este o frică teribilă.

Pentru părinte este o zi în care spune cu mândrie, pentru prima oară “copilul meu este şcolar”.

Clasa I este un simbol. Marchează începutul şcolarizării, o noua etapă în viaţa copilului. Oferă primele informaţii de bază, vitale pentru restul activităţii şcolare (scris, citit, socotit).

Copilul parcurge o perioadă destul de grea din punctul de vedere al adaptării. Programul lui se schimbă, se organizează şi se disciplinează după regulile şi normele şcolii. Timpul liber se diminuează deoarece obligaţiile şcolare solicită timp atât la şcoală cât şi acasă.

Treptat copilul va deveni responsabil şi se va achita de numeroasele sarcini şcolare. Însuşirea cunoştinţelor este alertă, dar îşi va regla ritmul. La început oboseşte si are nevoie de mai multă odihnă.

În tot acest timp trebuie să simtă încredere, afecţiune şi încurajare. Chiar şi în familie se petrec schimbări (de program, de atitudine, de preocupări, se impun unele renunţări, etc.) odată cu începerea şcolii.

Supravegherea şi îndrumarea copilului de către părinţi este foarte importantă. Trebuie observate schimbările comportamentale, eventualele frici şi probleme pe care le are copilul şi trebuie menţinută o comunicare foarte bună.

Uneori are nevoie de sfaturi, alteori de ajutor. Învaţă să-l ajuţi fără să faci în locul lui.

Temele acasă sunt de multe ori o problemă mai mare pentru părinţi decât pentru copii.

Modul de abordare al acestui subiect ar fi bine să nu fie agresiv şi obsesiv. Încurajează-l să lucreze singur, chiar dacă îl supraveghezi.

Dorinţa de a avea un copil extraordinar îi face pe unii părinţi să “grăbească” acest lucru.

Nu e cazul să strigi la copil. Daca poţi ajută-l, dacă nu, mai bine rogi învăţătoarea să te ajute să înţelegi cum să-l ajuţi folosind metode de lucru specifice copilului mic.

Un obicei prost al unor părinţi este să rupă foaia pe care ei o consideră scrisă urât. Îl sperii, îl supui unei munci inutile (a doua oară scrie mai urât deoarece oboseşte musculatura mâinii), îi destabilizezi încrederea în sine, îi poţi dezvolta frica de a face singur ceva şi cel mai rău îi poţi crea un dezgust pentru temele de acasă.

Paşii mici îl formează pentru eforturile care-l aşteaptă. Copilul se dezvoltă continuu şi va face faţă cu succes cerinţelor în creştere care vor fi în echilibru cu posibilităţile lui.

Vă dorim un an şcolar plin de realizări!

Bianca ZUS
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Am copil în clasa-ntâi!.
 Vizualizări articol: 1915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Am copil în clasa-ntâi!4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari stimata doamna invatatoare.. trimis de
(19 sep 2011, 17:05:13
Ma numar printre parintii care au avut norocul,sansa ,bucuria de a avea copilul sub indrumarea doamnei invatatoare Bianca Zus...pot sa spun ca l a format ca "om" in adevaratul sens al cuvintului.a stiut cand sa motiveze si cand sa pedepseasca copii...pacat ca nu mai este in cadrul invatamantului..mi as dori asa un indrumator de la gradinita pina la liceu..cinste ei...multumim ptr tot...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei