Sergiu Iftodi, un sucevean cu experiență de 21 de ani în domeniul preparării pizzei de calitate, a participat recent la cea de-a 32-a ediție a Campionatului Mondial de Pizza, desfășurat la Parma, în inima Italiei.
Timp de trei zile, în perioada 8 -10 aprilie, acolo s-au reunit aproximativ 800 de participanți, din 55 de țări, de pe 5 continente.
Sergiu Iftodi a făcut parte din echipa Asociației Pizzarilor Profesioniști din România, care a avut 7 reprezentanți în prestigioasa competiție mondială, ceilalți șase fiind Alexandru Ilie Păduraru, Andrei Iulian Ciocan, Iulian Adrian Cimpoae, Iulian Cosmin Pădureanu, Alin Acsinte, Eugen Predulescu.
Cei șapte pizzari români au concurat la categoriile ”Pizza fără gluten”, ”Pizza clasică”, ”Pizza în tavă”, ”Pizza Napoletană”.
Toți au reușit să obțină punctaje bune, situându-se în jumătatea superioară a clasamentului.
Reprezentantul Sucevei, Sergiu Iftodi, a concurat la categoria ”Pizza clasică”. El a făcut o pizza cu un aluat direct, fără prefermenți, fără aditivi sau amelioratori, respectând 100% procesul natural de maturare și dospire.
”Am făcut-o cu o hidratare de 63%, dintr-un mix de 80% făină tip 00 și 20% tip 0. La 1 kg făină am utilizat 630 g apă, 30 g sare, 3 g drojdie uscată biologică și 10 ml ulei extravirgin. După 3 ore la temperatura camerei și încă 3 ore la fermentare în caserole, aluatul a fost maturat 43 de ore la 4°C. L-am readus la temperatura camerei cu 4 ore înainte de coacere pentru o activare ideală a glutenului.
Pentru topping, am ales ingrediente premium care spun o poveste despre simplitate, tradiție și prospețime:
– Cremă de zucchini cu mentă, pentru o notă vegetală proaspătă inspirată din sudul Italiei.
– Provolone del Monaco D.O.P și mozzarella fior di latte, tipo Napoli di campagnia, pentru profunzime și echilibru.
– Burrata di Andria I.G.P. pentru un contrast fondant și cremos.
– Chipsuri crocante de zucchini, pentru textură.
- Pesto de busuioc proaspăt.
– Frunze proaspete de busuioc și ulei extravirgin adăugat la final, ca o semnătură italiană autentică.
Această pizza este un omagiu adus tradiției italiene, aluatului natural și respectului față de ingrediente”, a explicat Sergiu Iftodi, managerul Industrial Pizza, care, pe lângă experiența acumulată în Italia, unde a lucrat până în 2016, participă de ani de zile la cursuri de perfecționare, în țară și peste hotare, completate cu multă experiență acumulată în bucătărie și în fața cuptorului de pizza.
Tocmai de aceea, în restaurantul Industrial, din spatele stației Centru – aproape de km zero al Sucevei, pot fi savurate 74 de tipuri de pizza, pregătite cu ingrediente premium și tehnici tradiționale.