Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
 
miercuri, 16 apr 2025 - Anul XXX, nr. 89 (8924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9774 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3881 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

La Parma - Italia

România, reprezentată de suceveanul Sergiu Iftodi, de la Industrial, la Campionatul Mondial de Pizza

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sergiu Iftodi, un sucevean cu experiență de 21 de ani în domeniul preparării pizzei de calitate, a participat recent la cea de-a 32-a ediție a Campionatului Mondial de Pizza, desfășurat la Parma, în inima Italiei.

Timp de trei zile, în perioada 8 -10 aprilie, acolo s-au reunit aproximativ 800 de participanți, din 55 de țări, de pe 5 continente.

Sergiu Iftodi a făcut parte din echipa Asociației Pizzarilor Profesioniști din România, care a avut 7 reprezentanți în prestigioasa competiție mondială, ceilalți șase fiind Alexandru Ilie Păduraru, Andrei Iulian Ciocan, Iulian Adrian Cimpoae, Iulian Cosmin Pădureanu, Alin Acsinte, Eugen Predulescu.

Cei șapte pizzari români au concurat la categoriile ”Pizza fără gluten”, ”Pizza clasică”, ”Pizza în tavă”, ”Pizza Napoletană”.

Toți au reușit să obțină punctaje bune, situându-se în jumătatea superioară a clasamentului.

Reprezentantul Sucevei, Sergiu Iftodi, a concurat la categoria ”Pizza clasică”. El a făcut o pizza cu un aluat direct, fără prefermenți, fără aditivi sau amelioratori, respectând 100% procesul natural de maturare și dospire.

”Am făcut-o cu o hidratare de 63%, dintr-un mix de 80% făină tip 00 și 20% tip 0. La 1 kg făină am utilizat 630 g apă, 30 g sare, 3 g drojdie uscată biologică și 10 ml ulei extravirgin. După 3 ore la temperatura camerei și încă 3 ore la fermentare în caserole, aluatul a fost maturat 43 de ore la 4°C. L-am readus la temperatura camerei cu 4 ore înainte de coacere pentru o activare ideală a glutenului.

Pentru topping, am ales ingrediente premium care spun o poveste despre simplitate, tradiție și prospețime:

– Cremă de zucchini cu mentă, pentru o notă vegetală proaspătă inspirată din sudul Italiei.

– Provolone del Monaco D.O.P și mozzarella fior di latte, tipo Napoli di campagnia, pentru profunzime și echilibru.

– Burrata di Andria I.G.P. pentru un contrast fondant și cremos.

– Chipsuri crocante de zucchini, pentru textură.

- Pesto de busuioc proaspăt.

–  Frunze proaspete de busuioc și ulei extravirgin adăugat la final, ca o semnătură italiană autentică.

Această pizza este un omagiu adus tradiției italiene, aluatului natural și respectului față de ingrediente”, a explicat Sergiu Iftodi, managerul Industrial Pizza, care, pe lângă experiența acumulată în Italia, unde a lucrat până în 2016, participă de ani de zile la cursuri de perfecționare, în țară și peste hotare, completate cu multă experiență acumulată în bucătărie și în fața cuptorului de pizza.

Tocmai de aceea, în restaurantul Industrial, din spatele stației Centru – aproape de km zero al Sucevei, pot fi savurate 74 de tipuri de pizza, pregătite cu ingrediente premium și tehnici tradiționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, reprezentată de suceveanul Sergiu Iftodi, de la Industrial, la Campionatul Mondial de Pizza.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
România, reprezentată de suceveanul Sergiu Iftodi, de la Industrial, la Campionatul Mondial de Pizza5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei